Vietnamese telers verdienen goed aan rode mandarijnen voor Nieuwjaar

De rode mandarijn, Quyt hong Lai Vung, is een specialiteit uit de regio Mekong en behoort dankzij haar rode kleur en unieke smaak tot de favoriete fruitsoorten voor de Vietnamese Nieuwjaarsviering. In deze regio worden deze zoete, rode mandarijnen op een areaal van ruim 1.000 hectare geteeld.

Teler Luu Van Rang vertelt dat het weer dit jaar niet meegeholpen heeft waardoor de productie dit seizoen een derde kleiner is dan voorgaande seizoenen. De prijzen zijn echter wel gestegen. 

In de regio is tot dusver ruim 30% van de rode mandarijnen geplukt. Vorige maand kochten handelaren uit Ho Chi Minh Stad en andere steden het fruit op voor prijzen van €0,81 tot €1,06 per kilo. 

De laatste jaren hebben veel eigenaren van mandarijnenplantages hun bedrijven opengesteld voor het ecotoerisme. Een teler uit Long Hau laat weten dagelijks zo'n 120 tot 130 bezoekers te ontvangen. 

In dit district is een mandarijnenareaal van ruim 840 hectare te vinden. Volgens english.vietnamnet.vn verwacht de regio ongeveer 25.000 ton rode mandarijnen voor het Vietnamese Nieuwjaar te leveren, dit is 10.000 ton minder dan vorig jaar en het gevolg van slechte weersomstandigheden. 
 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018