Pioniers op het gebied van gecontroleerde atmosfeer

Isolcell viert 60-jarig jubileum

"Al sinds 1958 zijn we bezig met gegenereerde en gecontroleerde atmosfeertechnologie. Je kunt wel zeggen dat we een van de eersten in Europa waren die deze technologie ontwikkelden en toepasten als methode om levensmiddelen te conserveren. Vervolgens hebben we het gebruik van gecontroleerde omgevingen uitgebreid naar andere productiesectoren. Dit jaar vieren we ons 60-jarig bestaan en we hebben verschillende evenementen in petto." Dat zegt Hubert Wieser, sales manager van Isolcell dat is gevestigd in Zuid-Tirol.


Hubert Wieser, bij Fruit Attraction 2017.

Isolcell opereert wereldwijd en heeft inmiddels een groot netwerk van distributeurs en dealers. "We werken volgens de hoogste kwaliteitsnormen, we zijn ISO 9001, ISO 14001 en OHSAS 18001 gecertificeerd en onze producten voldoen aan de meest strikte, Europese en internationale richtlijnen. Onze kracht is het vermogen om custom made, betrouwbare oplossingen te bieden aan de hand van de beschikbare technologie."

De bedrijfsgeschiedenis is nauw verbonden met de ontwikkelingen van technologieën voor gecontroleerde atmosfeer. "Wij geloven in constante innovatie en kapitalisatie van de ervaring die is opgedaan met het ontwikkelen van technologieën in elke sector," zegt Wieser.

Dit jaar viert Isolcell haar 60-jarig jubileum. Het bedrijf werd in 1958 opgericht in Bolzano. "We zijn aanvankelijk begonnen met het produceren van een gecontroleerde atmosfeer om peren en appels langer te kunnen bewaren. De allereerste gasdichte koelcellen waren gemaakt van bitumineuze aluminiumplaten gelijmd op polystyreenpanelen. We hebben de handmatige technologie geïntroduceerd van volumetrische analyse van O2- en CO2-gassen met behulp van de ORSAT-methode. In 1960 vond als het ware de eerste revolutie plaats toen we de koelcellen egaler en strakker hebben gemaakt door gebruik te maken van polyesterhars versterkt met glaswol."

In 2003 ging het bedrijf een exclusief partnerschap aan
met betrekking tot de distributie van een revolutionaire technologie die is ontwikkeld door de Canadese overheid en die Isolcell introduceert op het gebied van vers fruitbehoud: het concept van D.C.A, acroniem van Dynamic Controlled Atmosphere.

De nieuwste revolutionaire conserveringstechnologie, de D.C.A. - C.F. (Dynamic Controlled Atmosphere with Clorophill Fluorescence), zorgt voor een verdere verbetering van de kwaliteit van fruit tijdens opslag.Het behoud van de hoge kwaliteit van de producten onder conservering wordt bereikt door de dynamische aanpassing van de gecontroleerde atmosfeer. Deze wordt aangepast aan de fysiologische toestand van het te conserveren product en aan de voortgang van zijn biologische activiteit. De methode is ontworpen en gepatenteerd door een onderzoeksinstituut van de Canadese overheid en ontwikkeld in het Laimburg Experimentatiecentrum voor land- en bosbouw. Isolcell is wereldwijd exclusief voor distributie.

In de 60 jaar dat Isolcell bestaat
heeft het bedrijf ontelbare experimentele faciliteiten ontworpen en geïmplementeerd voor onderzoeksinstituten over de hele wereld.Isolcell levert het exclusieve conserveringssysteem D.C.A -C.F. ook aan experimentele instituten. Dankzij dit systeem kunnen zij de onderzoekstijd, die nodig is om de optimale zuurstofwaarden te identificeren, verkorten.

Bovendien zijn CO2-absorbeerders met actieve kool of welke vorm van chemische absorptie dan ook ontworpen en gefabriceerd voor kleine cellen en worden beheerd door een computerprogramma dat speciaal voor de sector is ontworpen. Om een wereldwijd product aan te bieden produceert Isolcell Italië koelinstallaties met indirecte koeling voor een flexibel beheer van de kou in de diverse experimentele cellen.

Dankzij voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling die Isolcell de afgelopen 60 heeft gedaan heeft het bedrijf niet alleen de sector gevormd, maar ook een revolutie op gang gebracht met de introductie van nieuwe concepten. De vele patenten, waaronder die van het DCA-CF systeem, bevestigen het succes van Isolcell.


In 2018 zal Isolcell ook aanwezig zijn op ander evenementen zoals MacFrut, Fruittinfiore, Interpoma, Norddeutsche Obstbautage en Fruchtwelt Bodensee.

Contact:
Hubert Wieser - sales manager
Cell.: +39 344 3483168
Isolcell SpA
via A. Meucci, 7
39055 Laives (BZ)
Tel.: +39 0471 954050
Fax: +39 0471 953575
Web: www.isolcell.com


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018