Groep mensen uit Soest wil coöperatief teeltbedrijf beginnen

In Soest is een groep kartrekkers actief op zoek is naar een stuk grond om er een coöperatief teeltbedrijf op te beginnen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat 200 huishoudens samen een boer of boerin in dienst hebben die hun aardappelen, groenten, fruit, vlees en eieren levert. Groenten en fruit worden biologisch geteeld, de dieren krijgen zo veel mogelijk bewegingsruimte. Belangstellenden zijn welkom op informatieavonden op 15 februari en 14 maart. 

Herenboeren waren vroeger de rijke boeren met veel grond die een groot aantal knechten voor zich lieten werken. Dat idee, maar dan moderner, is nieuw leven ingeblazen onder de naam Herenboeren Nederland. "We gaan natuurinclusieve landbouw toepassen", zegt Jeroen Meeder, één van de initiatiefnemers. "Die vorm van landbouw levert hoogwaardig en veilig voedsel op. Bovendien belasten we het milieu minder door zo te werken en verbetert de biodiversiteit op het boerenland." 

"Na onze eerste informatieavond in september 2017 reageerden al veel Soestenaren positief. Inmiddels hebben we van 90 huishoudens een toezegging om lid te worden van de op te richten coöperatie. Al deze mensen vinden het welzijn van dieren en duurzaamheid belangrijk. Door zich te verbinden met het initiatief, zijn ze lid van de coöperatie en mede-eigenaar van het bedrijf."

Op 15 februari houdt Herenboeren Soest een informatiebijeenkomst in de Da Costa school in Soest. Op 14 maart gebeurt dat in het Baarnsch Lyceum in Baarn. 

Voor meer informatie:
Herenboeren Soest

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Info soest.website

https://sedo.com/search/details/?domain=soest.website&trackingRequestId=215895397&origin=search&language=us&p=2_1&trackingOrigin=1&fromExactMatch=4
TTIPPOOKLMR, Knokke-Heist - 2018/02/07 20:23:46.000© AGF.nl 2018