Bonduelle ziet omzet stijgen

"Europese conservenmarkt blijft "traag"

Tholen – De Franse conservengigant Bonduelle zag in de eerste zes maanden van het boekjaar 2017-2018 de omzet stijgen tot 1,4 miljard euro. Dat is 38,5% meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De hogere omzet is te danken aan de overname van Ready Pac Foods, dat de volle zes maanden onderdeel uitmaakt van het bedrijf. Op vergelijkbare basis steeg de omzet met 1,6%. De wisselkoersen hadden weinig invloed op de resultaten.

De Europese markt, goed voor 45% van de geconsolideerde omzet, was stabiel met een omzet van 633,3 miljoen euro. Binnen de conserven steeg het marktaandeel van de labels Bonduelle en Cassegrain ten koste van de activiteiten voor private labels. Ook voor het diepvries segment voor retail en horeca tekende een plusje, hoewel dat effect gedeeltelijk werd tenietgedaan door een lagere omzet in de industrie en andere voedingsmiddelenbedrijven. De vers verwerkte producten (onder andere salades en slamixen) zagen een kleine groei tijdens het tweede kwartaal. Hoewel er in het tweede kwartaal een lichte stijgende trend valt waar te nemen omschrijft Bonduelle de Europese markt als "een traag consumptie klimaat."

Buiten Europa is de markt tegenwoordig goed voor 55% van de omzet, wat neerkomt op 787 miljoen euro. Door de integratie van Ready Pac Foods is de omzet in deze markt voor Bonduelle verdubbeld. De markt groeide met 4% op vergelijkbare basis met vorig jaar.

Een lichte verbetering in de consumptie in Rusland, een goede basis voor vergelijking en een goede markt stuwen de resultaten in Oost-Europa naar een solide groei over de eerste zes maanden van het boekjaar. De conserven- en diepvriesmarkt in Noord-Amerika is stabiel. Dat valt samen met een beperkte productiecapaciteit. In Brazilië wordt een vertraging in de markt verwacht door een herpositionering van het conservensegment. "Dat verklaard de beperkte ontwikkeling in de activiteiten in deze regio over het eerste halfjaar," aldus Bonduelle in het persbericht.

Ready Pac Foods, omgedoopt tot Bonduelle Fresh Americas, noteerde een groei van 8,5% over de eerste zes maanden van het boekjaar. Daarmee bevestigde dit onderdeel de verwachte groei ondanks de beperkte verstoringen in de aanvoer.


Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018