Weersinvloeden en concurrentie

Siciliaans citrus ondanks tegenslag van topkwaliteit

"Het was een moeilijk jaar met uitdagingen op verschillende niveaus. Ik heb het dan over de Siciliaanse citrussector waarvan de problemen algemeen bekend zijn. We lijden bijvoorbeeld erg onder het Spaanse citrus, waar we bijna niet tegenop kunnen concurreren qua prijs." Dat zegt Sebastiano Campisi die samen met zijn neef Giuseppe Campisi eigenaar is van het merk Delux.


Op de foto: Sebastiano Campisi, eigenaar van het merk Delux.

"Wat betreft kwaliteit denk ik niet dat er een product is dat kan tippen aan ons citrus. En toch wordt het vergeleken met citrus uit Spanje, Egypte en Marokko," benadrukt Sebastiano.

De oprichting van La Delux Sas werd in 2000 opgericht door Sebastiano Campisi en zijn neef Giuseppe Campisi. Beiden hebben jarenlang ervaring bij andere bedrijven in de regio opgedaan. "De ervaring die we hebben en passie voor het vak kenmerkt het pad dat we bewandelen, namelijk het selecteren van hoogwaardig citrus. Het merk Delux geeft in feite het specifieke premiumproduct aan waardoor het bedrijf opvalt. Het is geen toeval dat we juist deze naam hebben gekozen want het gaat om citrus van hoge kwaliteit."De fases van productverzameling worden gedaan op het bedrijfsterrein, waarna wordt overgegaan tot verwerking, verpakking en verzending naar de belangrijkste groothandelsmarkten in Italië. Naast citrus verwerkt het bedrijf in de zomerperiode ook perziken en druiven."Ons belangrijkste product blijft de rode sinaasappel die wordt geteeld op de vlaktes van Palagonia in Sicilië. De laatste jaren hebben we enorme economische inspanningen geleverd om het tristezza virus het hoofd te kunnen bieden. Om die reden vernieuwen we de fabrieken met innovatieve producten en meer resistente variëteiten, ook om tegemoet te komen aan de eisen van een markt die steeds veeleisender zal worden," benadrukt Sebastiano.Elke stap van het Delux-productieproces wordt uitgevoerd met ambachtelijke zorg vanaf de oogst van het product tot aan de laatste verpakkingsfase. Het bedrijf telt ongeveer 30 geschoolde arbeidskrachten met veel ervaring.


Sebastiano Campisi en Giuseppe Campisi, eigenaren van het merk Delux.

"Het abnormale klimaat van het lopende seizoen zorgt voor klein citrus. Dat is jammer want in feite zijn grote sinaasappels het sterke punt van het merk Delux. Dit is een gevolg van de hoge temperaturen en de lage regenval waardoor het citrus niet goed heeft kunnen groeien."

"Het volume van producten bestemd voor de Italiaanse markt is moeilijk in te schatten, omdat het een proces is dat gebaseerd is op het evenwicht tussen vraag en aanbod, variërend van jaar tot jaar en van markt tot markt. Per jaar verkopen we ongeveer 2000 ton citrus.""Ons bedrijf groeit en we zijn ervan overtuigd dat betrouwbaarheid en kwaliteit twee essentiële voorwaarden zijn. Dit heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van ons bedrijf, vreemd genoeg in tegenstelling tot een wijdverspreide crisis in de sector."

"Dit avontuur beleven we niet alleen, maar we doen het samen met onze gezinnen. We zijn onlangs begonnen met het online verkopen van citrus onder het merk Arancia Express en de resultaten zijn bevredigend. Deze vorm van verkoop zullen we in de loop der jaren verder uitbreiden, maar het grootste deel van ons citrus verkopen we via traditionele kanalen."

Contact:
DELUX SAS di Campisi Sebastiano & C

Contrada Margia snc
95046 Palagonia (VìCT) - Italië
Sebastiano: 339 3520137

Giuseppe: 338 1663138

Email: deluxsasec@hotmail.it
FB: Ortofrutta Delux SAS

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018