Schapleven met 50% verlengd

Bewezen betere kwaliteit avocado's bij aankomst dankzij Edipeel

"Edipeel is een oplossing op basis van plantenextracten die de houdbaarheid van groenten en fruit verdubbelt," vertelt Michelle Linn van Apeel Sciences. "Het is de enige bewaringsoplossing die zorgt voor een optimaal microklimaat in ieder product, waardoor dit de markt verser en in betere kwaliteit bereikt en ook langer goed blijft in het winkelschap en thuis. 

Vorig jaar oktober schreef FreshPlaza dat het bedrijf werkte aan een oplossing voor avocado's en bezig was met het afronden van contracten met avocadotelers. 
 
Van Peru tot Noord-Amerika en Europa
Sindsdien heeft Apeel Sciences gegevens over de commerciële proeven met Edipeel tijdens transport bekend gemaakt, die vanuit Peru plaatsvonden. "Hass avocado's werden van Peru naar Californië verladen via Del Rey en van Peru naar Rotterdam via Nature's Pride," vervolgt Linn. Gedurende het transport vergeleek Apeel Sciences met Edipeel behandelde avocado's in koelcontainers met onbehandelde avocado's die in zowel koel- als CA-containers werden vervoerd. "We wilden de aanzienlijke kwaliteitsverbetering en verlengde houdbaarheid die avocadoleveranciers en retailers met Edipeel kunnen bereiken, aantonen," voegt Linn er aan toe. 

Bij aankomst vond de gebruikelijke rijpingsprocedure plaats. Daarnaast werd zowel de externe als interne kwaliteit beoordeeld bij aankomst, na de rijping tot aan het einde van de levensduur. Bij beide proeven werden de prestaties van Edipeel op Peruaanse avocado's uit verschillende regio's en oogsten geëvalueerd zodat het fruit over een verscheidenheid aan kenmerken beschikte. Verbeterde kwaliteit en houdbaarheid
"De groep die met Edipeel was behandeld, vertoonde 30% minder vochtverlies en een 60% lagere respiratiegraad. Bovendien was het schapleven van deze groep 50% langer ten opzichte van de onbehandelde groep. In beide proeven was de kwaliteit en houdbaarheid van het met Edipeel behandelde fruit zichtbaar beter," aldus Linn. 

Fruit Logistica
Apeel Sciences zal voor het eerst als exposant aanwezig zijn op de Fruit Logistica vakbeurs in Berlijn. Tijdens alle beursdagen zal het bedrijf tijdens het 'Happy Hour' Caviar Lime Margarita's serveren. Kom langs bij stand F-09A in Hal 23 om 17.00 uur. 


Contact:
Michelle Linn
Apeel Sciences

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018