Unitec levert grote kersensorteerlijn in Chili op

Het pakstation van het Chileense bedrijf Servicios San Cristobal heeft onlangs nieuwe machines van het Italiaanse UNITEC geïnstalleerd. "De technologie achter Cherry Vision 3.0 geeft ons een veilig gevoel. We weten nu dat we een efficiënt middel hebben om de kwaliteit van onze kersen te garanderen," zegt Pablo Godoy van Servicios San Cristobal."Na de uitstekende resultaten van de Cherry Vision- en Cherry Vision 2-systemen heeft de nieuwe Cherry Vision 3.0 slimmere technologie, die volledig geautomatiseerde sorteringen mogelijk maakt. Het systeem luidt een nieuw tijdperk in voor pakstations die met kersen werken. Het zorgt voor de best mogelijke resultaten bij de evaluatie van de kwaliteit van deze kwetsbare fruitsoort."

De afdeling voor onderzoek en ontwikkeling van UNITEC komt met Cherry Vision 3.0 tegemoet aan de behoefte van de kersensector om op kosten te besparen. "Cherry Vision 3.0 is een zeer innovatief systeem en geldt als een belangrijke stap naar volledige automatisering bij het sorteren van kersen. Bij sommige sorteerlijnen van UNITEC is het al gelukt om deze volledig geautomatiseerd te laten werken. Bij dit gecompliceerde proces is de noodzaak van handenarbeid nu verwijderd. Daardoor worden de arbeidskosten geminimaliseerd en misschien zelfs geheel weggewerkt, terwijl de efficiëntie van het proces wordt verbeterd."Ook Victor Maroto van het Chileense pakstation Exportadora Fruttita is positief. "Een van de voordelen van Cherry Vision 3.0 is dat we nu een kwalitatief hoogwaardig product kunnen bieden. Omdat we onze volumes in Chili vergroten, is een goede kwaliteit de beste manier om op te vallen," zegt Maroto.

Naast dat er op arbeidskosten kan worden bespaard, zorgt de technologie van Cherry Vision 3.0 ervoor dat klanten een consistent goede kwaliteit kunnen leveren. Dit geldt met name voor bedrijven die verwikkeld zijn in grootschalige distributie.De Cherry Vision 3.0 is uitgerust met camera's met zeer hoge resolutie. De camera's kunnen het oppervlak van de kersen scannen en zo het fruit beoordelen op kenmerken als interne en externe schade, aanwezigheid of afwezigheid van de steel, hoe rijp het fruit is, de kleur en de grootte. Het systeem is erg betrouwbaar zorgt ervoor dat al het fruit consistent en professioneel kan worden afgeleverd. Deze consistentie zorgt ervoor dat na verloop van tijd klanten bij het pakstation terug blijven komen en uiteindelijk de consument trouw aan het merk van het fruit blijft. Het imago en de geloofwaardigheid van het bedrijf dat van dit systeem gebruik maakt zal exponentieel verbeteren.

"We zijn van mening dat de Cherry Vision van UNITEC het perfecte middel is, zelfs bij seizoenen die moeilijker zijn dan het huidige seizoen. Bijvoorbeeld bij seizoen waar aanhoudende regen het fruit heeft beschadigd," zegt Pablo Godoy. 

Cherry Vision 3.0 zorgt er verder ook voor dat er geen menselijke fouten worden gemaakt door moeheid of onoplettendheid. Zodoende wordt de afval geminimaliseerd en blijft de productie efficiënt. Ook kunnen bedrijven met de nieuwe technologie van UNITEC hun activiteiten uitschalen en zo markten opkomen die weliswaar hogere eisen hebben, maar ook lucratiever zijn.

"Dankzij dit systeem kunnen we ons onderscheiden en concurreren op moeilijkere markten, zoals die van Azië," zegt Victor Maroto tot slot.

De systemen van UNITEC gelden vandaag de dag als de meest geavanceerde ter wereld. Ze kunnen worden toegepast bij het sorteren van fruitsoorten als blauwe bessen, appelen, peren, kiwi's, sinaasappelen, pruimen, citroenen, perziken, nectarines, en tomaten. 

"Bij UNITEC zijn we erg dankbaar voor het vertrouwen dat onze klanten in ons stellen," zegt Nour Abdrabbo van de Chileense afdeling van UNITEC. "We zijn erg trots op het feit dat we hebben kunnen helpen om hun ondernemingen te verbeteren. Dit was in het verleden onze enige doelstelling en dat zal het ook blijven in onze toekomstige projecten."

Voor meer informatie: en.unitec-group.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018