Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aviko verdubbelt fritescapaciteit in China

Aviko schroeft de verwerkingscapaciteit van de fritesfabriek in het Chinese Chabei fors omhoog. Met de installatie van een nieuwe verwerkingslijn wordt de capaciteit meer dan verdubbeld en komt uit boven de 100.000 ton frites per jaar.

"De fritesmarkt groeit bijzonder snel in China", verklaart Dick Zelhorst van Aviko Potato, "En daar willen we maximaal van profiteren. Vooral aan de oostkust neemt de welvaart toe en doen westerse eetgewoonten hun intrede." Bij de capaciteitsuitbreiding komt meer kijken dan de installatie van een nieuwe friteslijn. "In China is de grondstofvoorziening de meeste kritische factor voor het succes van een fritesfabriek", stelt Zelhorst. "Dat red je niet in je eentje als buitenlandse partij. Daarom doen we de aardappelteelt samen met onze lokale partner Snow Valley Agriculture en daar zijn we zeer tevreden over. Met hen hebben we ook een joint venture voor de exploitatie van de fabriek."

Lokale productie
Naast friet ziet Zelhorst ook de Chinese interesse voor andere aardappelproducten langzaam maar zeker toenemen. "Het loont nu nog niet om die producten lokaal te produceren en dus exporteren we ze vanuit Europa. Maar op termijn is lokale productie zeker een optie", stelt Zelhorst.

Groei vlokkenproductie
Parallel aan de capaciteitsuitbreiding in friet groeit ook de productie van vlokken. "Deze vlokken maken we uit de groeiende reststoffenstroom van de fritesfabriek", geeft Zelhorst aan. Aviko produceert overigens al jaren vlokken in een speciale vlokkenfabriek in de provincie Gansu. Vanuit deze fabriek, die al sinds 2006 operationeel is, worden met name grote internationale klanten beleverd.

Voor meer informatie:
Aviko

Publicatiedatum: