Peru raamt 25% meer bananen te exporteren

In 2018 zal Peru naar verwachting 10.400 containers bananen exporteren (200 containers per week). Dit is een stijging van 25% ten opzichte van de 8.320 containers die het afgelopen jaar werden uitgevoerd (160 containers per week).

Dit maakt de directeur van de National Banana Board bekend. Volgens hem is deze groei te danken aan het herstel van de bananenplantages die in maart vorig jaar zijn beschadigd bij de overstromingen.

''De overstromingen hebben stress in de bomen veroorzaakt, alsmede groeivertraging, vroege rijping, wortelrot en soms zelfs ontworteling van de bomen. Nu zijn de plantages zich aan het herstellen van deze natuurramp'', vertelt hij.

De belangrijkste afzetlanden voor de Peruaanse bananen zijn onder andere de Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, België, Rusland en Japan. Ook exporteert Peru steeds meer naar Aziatische landen, zoals China en Taiwan.

Om de bananensector in Peru te ontwikkelen, moet de beschikbaarheid van waterbronnen worden gegarandeerd, zo meent Valentín Ruíz. Nu irrigeren de telers hun plantages iedere twee maanden. Volgens Ruíz zou het rendement echter veel hoger zijn als ze hun bananen iedere 20 dagen zouden irrigeren.

Bron: agraria.pe

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018