Aanbevelingen AARP

"Houd je brein gezond met bessen, noten en bladgroenten"

De American Association of Retired Persons (AARP), dat altijd bezig is met het promoten van een gezond dieet, zegt in een net gepubliceerd rapport dat bepaalde voedingsmiddelen mensen mentaal jonger kunnen houden. 

Het rapport: "Brain Food: GCBH Recommendations on Nourishing Your Brain Health is gepubliceerd door de Global Council on Brain Health dat bij het AARP hoort. Het rapport onderzoekt de invloed van diëten op mensen van 50 jaar en ouder. 

Gezonde eetgewoonten - vooral diëten op plantaardige basis die rijk zijn aan bladgroenten en bessen - zorgen op lange termijn voor een betere hersengezondheid, schrijft de raad. 

De Post-Gazette schreef over de resultaten van het 2017 Brain Health and Nutrition onderzoek. Tijdens het onderzoek zijn meer dan 2000 Amerikanen van 40 jaar en ouder geïnterviewd. Zoals verwacht scoorden mensen die de dagelijks aanbevolen hoeveelheden groenten en fruit consumeerden beter op mentaal welzijn en hersengezondheid.

De consultanten van de AARP hebben de volgende aanbevelingen voor een goede hersengezondheid:
  1. Zorg ervoor dat je genoeg bessen, bladgroenten en andere verse groenten eet, als ook vis en andere zeevruchten, noten (met mate) en gezonde vetten zoals extra vierge olijfolie. 
  2. Ook andere fruitsoorten, bonen, kip, granen en zuivelproducten die laag in vet zijn worden aanbevolen. 
  3. Beperk de hoeveelheid gefrituurde voeding, bewerkte voedingsmiddelen, rood vlees, zout en volvette zuivelproducten als kaas en boter. 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018