Upgrade van flowpack naar hersluitbare verpakking

"In de markt zien wij in zijn algemeenheid een trend richting 'hersluitbaar' en vanuit de AGF een duidelijke vraag naar een praktische en economische hersluitbare verpakking, met name een hersluitbare flowpack verpakking", aldus Robert van der Laan van Mediane. "Veel van onze afnemers in Europa zoeken naar alternatieven voor PET schalen uit kostenoverweging en/of om minder kunststof in het milieu te brengen. Ook zoekt men naar een upgrade van de huidige flowpack verpakking."

Daarom introduceert het bedrijf op de Fruit Logistica in Berlijn volgende week een nieuwe hersluitbare verpakking. Deze verpakking zal op de markt gebracht worden onder de naam 'Peel & Reseal'.
Compact
"De flowpack verpakkingen voor bijvoorbeeld gesneden kruiden ziet men toch in het schap vaak 'oversized', dus te veel folie ten opzichte van het formaat van het product. Daarnaast moet de verpakking in zijn geheel kapot gescheurd worden en vervolgens komt het product los, half verpakt of onverpakt, in de koelkast terecht waardoor het product korter houdbaar is. Zeker geen 'ideale verpakking' en dus geen wonder dat er vanuit de consument duidelijk de behoefte bestaat aan een compactere verpakking, die minder plaats inneemt in de koelkast, te hersluiten is en daardoor de inhoud langer houdbaar."

"Doordat wij bij het opbrengen van het Peel & Reseal re-close etiket ook een eye-spot drukken op de folie, is het vervolgens mogelijk voor de teler op de flowpack machine de hoogte van de verpakking beter af te stemmen op het formaat product. Zo wordt tot soms wel 25% aan materiaal bespaard, wordt de presentatie van het product in het schap verbeterd en gaan er ook meer verpakkingen in de omdoos/schap."Recyclebaar
"Het Peel & Reseal etiket is een PP etiket en het grote voordeel daarvan is dat wij een enkel verpakkingsmateriaal gebruiken en geen combinatie van materialen", zegt Mediane. "Een combinatie van een PP folie + PP etiket is te recyclen in tegenstelling tot een PP folie + Papier etiket. Combinaties van folie en papier wil men toch liever vermijden. Barcodes en verdere informatie zoals houdbaarheidsdatum en bijvoorbeeld oorsprong kunnen direct door middel van codeer apparatuur direct op de folie in-line worden aangebracht.""Daar waar onze afnemers hun flowpack verpakking voorzien van een Mediane Peel & Reseal hersluitbaar etiket, ziet de teler/retailer een duidelijke groei in omzet van het betreffende product."

Toepassingen zijn legio
"De mogelijkheden en toepassingen zijn legio", volgens Mediane. "Wij kunnen combinaties produceren van BOPP Anti-Fog waar de folie bedrukt is en het etiket onbedrukt, of BOPP Anti-Fog onbedrukt met een bedrukt etiket. Ook kunnen wij de folie Laser perforeren of Micro/Macro perforeren. Andere toepassingen zijn TOPWEB film waarbij wij het etiket op bijvoorbeeld een PET Anti-Fog boven-baan aanbrengen. Wij zien toepassingen in de kruiden, babyleaf- en slamarkt maar bijvoorbeeld ook als verpakking van (snack) worteltjes of andere gezonde groentensnacks, olijven, mini komkommers, noem maar op. Praktisch bij alle producten waarbij het belangrijk is de verpakking ook weer te kunnen hersluiten.""Wij zien dit als een interessante toevoeging aan onze bestaande range van verpakkingen, vooral in combinatie met onze hoogwaardige High Definition bedrukking en mogelijkheden op het gebied van Laser en Micro/Macro perforatie."

Fruit Logistica Hall 1.2 | A-10

Voor meer informatie:
MEDIANE
P.O. Box 1623
3600 BP Maarssen
The Netherlands
Tel: +31 346 285029
E-Mail address: info@mediane.nl
www.mediane-flexibles.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018