Fingerlimes uit Sicilië

"Een aantal jaar geleden waren we op reis in Australië en daar kwamen we in aanraking met de fingerlimes. De wetenschappelijke naam van dit citrus is Microcitrus australasica en inmiddels hebben we een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is." Zo begint het verhaal van twee broers die het potentieel van een nieuw bedrijf in een nichemarkt hebben aangevoeld waarna ze in 2015 het bedrijf Azienda Agricola CRM ( Customer relationship management) zijn gestart.


Boven: Corrado en Riccardo Massimino

De geografische oorsprong van de Microcitrus australasica is het regenwoud in Queensland, Australië. Het wordt ook wel vegan kaviaar genoemd. In feite is dit citrus een alternatief, in ieder geval qua pulp, voor de klassieke steur kaviaar.

De elegante pulp binnen in het citrus heeft een meer delicate consistentie en de smaak overlapt met die van citrus. De fingerlimes worden vaak gecombineerd met voedingsmiddelen van hoge kwaliteit.

"In Australië worden deze limes al decennia lang veelvuldig gebruikt in de horeca. Het citrus wordt gekweekt, maar groeit ook gewoon in de subtropische regenwouden. We hebben altijd geloofd in het potentieel van Italië en daarom wilden we proberen om het ook in ons eigen land te telen. Na een grondige studie van het land, het klimaat en de vochtigheid, hebben we het merk 'Caviale dell'Etna' opgericht. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt dit citrus geteeld op de helling van de Etna vulkaan," zeggen de broers Massimino."De samenwerking met de raad voor landbouwonderzoek was fundamenteel want het heeft ons geholpen om te begrijpen hoe dit citrus groeit en in de loop der jaren hebben we een ongelofelijke ontdekking gedaan. Onze planten zijn in vulkanische aarde geworteld en dit geeft de vrucht een unieke smaak die zelfs interessanter is dan die van het Australische citrus," zeggen de broers.

"Wij hebben 3 hectare grond met daarop 9 variëteiten van dit citrus. De belangrijkste bloei vindt plaats in het voorjaar, maar sommige variëteiten kennen meer bloeiperiodes. Daardoor hebben we bijna het hele jaar fruit."


Boven: de confituren van de Siciliaanse fingerlimes

Het grootste deel van de oogst wordt op de markt gebracht als versproduct en het restant van ongeveer 30% wordt bewerkt; potjes jam van 100 gram en flessen likeur van 500 ml. Die laatstgenoemde wordt binnenkort op de markt gebracht onder de naam 'Caviamar'. Dit zou de eerste likeur van de Siciliaanse fingerlimes zijn, waaraan verschillende kruiden en specerijen zijn toegevoegd op basis van geheim recept. De likeur lijkt al interesse te hebben gewekt in Europa en de Verenigde Staten. Een ander nicheproduct dat het bedrijf binnenkort zal lanceren is een confituur van fingerlimes en kaneel met de naam 'CaviarCream'.


Caviamar

"Onze producten zijn gewild bij internationale catering op hoog niveau en met onze transformaties blijven we een klantenkring op hoog niveau consolideren, verspreid over twee continenten. We zijn er zeker van dat onze 'made in Sicily' producten binnenkort ook de rest van de wereld gaan veroveren," concluderen de broers Massimino.

Contact:
Azienda Agricola CRM

Via F. Paradiso
95024 - Acireale (CT) ITALIË
Tel.: (+39) 3921704785 -3934704101
Email: aziendagricolacrm@gmail.com
Web: www.aziendagricolacrm.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018