Algerije: Citrusteelt in Blida sinds 2000 meer dan 100% gestegen

De Algerijnse provincie Blida heeft het voor elkaar gekregen om de citrusteelt sinds 2000 met 113% te verhogen. Dit zegt Massoud Qanis, directeur van agrarische zaken.

Massoud gaf een presentatie over de resultaten die de sector afgelopen jaar heeft geboekt. Hij legde uit dat de citrusteelt zich erg heeft ontwikkeld en noemde verschillende factoren die deze ontwikkeling hebben gestimuleerd, zoals de beschikbare training voor telers en de aanschaf van geavanceerde agrarische machines, mogelijk gemaakt door de financiële hulp die citrustelers konden krijgen.

Dankzij het herstel van de sector konden oude citrusbomen, die nog uit de koloniale periode stamden, worden vervangen door jongere bomen. Dit zorgde voor een toename van de oogst. Deze nam toe van 136 tot 224 kwintalen per hectare.

Ook wees Massoud erop dat de meeste citrusteelt gesitueerd is rond de plaats Wadi-Al-Alayql, gevolgd door de plaatsen Mouzaia, Chebli en Boufarik. Het totale areaal is van 12.450 hectare in 2000 toegenomen tot 17.495 hectare in 2017.

Bron: ar.aps.dz

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018