Speciaal menu voor vrouwen in verwachting

SIGN en Van der Valk Hotels introduceren 9 maanden menu

Op initiatief van Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN) verkent het samenwerkingsverband 'Gezonde Start' hoe een gepersonaliseerde voedingsstrategie de groenten- en fruitconsumptie bij zwangeren kan verhogen.

Vorig jaar is door het project het platform 9 maanden menu opgericht. Hierop staat al heel veel informatie, specifieke recepten, tips en een 9 maanden menu maaltijdbox voor zwangeren. Ook is er komend voorjaar een pilot met snackgroenten in verloskundigenpraktijken gepland. Met steun van SIGN is nu de samenwerking aangegaan met Van de Valk Hotels waarbij een speciaal 9 maanden menu wordt samengesteld. 

Een indringende verandering in het leven, zoals zwangerschap, is een effectieve reden om gezonder te gaan eten. Bovendien helpt dit de smaakgewenning van het kind richting groenten en fruit. Veel zwangeren zijn nog onzeker over wat zij niet en wat zij wel zouden moeten eten. Om zwangeren op een leuke manier kennis te laten maken met een gezond menu met veel groenten, vindt op 6 februari een eerste kookworkshop plaats met vrouwen in verwachting bij Van der Valk Hotel Nieuwerkerk.

Klik hier voor meer informatie. 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018