eigen magazijn van 2.000 m2

Euro Gijbels investeert in Spaanse teelt en pakstation

Tholen - Euro Gijbels Spanje is al jarenlang actief in Spanje, maar sinds kort is het bedrijf er ook daadwerkelijk gevestigd. "We hebben onlangs een magazijn van 2000 vierkante meter aangeschaft. Dit omdat de vraag van de klanten zo groeide en het te duur werd op logistiek gebied. Het werd tijd voor een echte locatie. Daarom kozen we ervoor om daar een spiksplinternieuw magazijn over te nemen. Het is een mooie stap in onze verdere professionalisering", vertelt John Gijbels.Nieuwe citruslijn
"De investering in een volledig nieuw uitgeruste citruslijn was een goede keuze. Onze clementines worden nu nog beter gekalibreerd en gewassen. Deze komen heel mooi uit onze citruslijn door het gebruik van de nieuwste technologieën, die beschikbaar zijn op de markt. Het systematisch goed aanleveren van de juiste kalibers wordt geapprecieerd bij onze afnemers. We zijn nu bezig met het uitbreiden van verwerkingslijnen voor andere producten. Wij willen de lokale producten hier zo optimaal mogelijk benutten en gebruiken", zegt John.

Aankoop extra hectares
Het seizoen van de bladgroenten is in de gehele streek traag op gang gekomen waardoor het in december moeilijker was om de vooropgestelde quota te halen. Hierdoor is in de praktijk onze vooropgestelde planning heel anders gelopen. Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen, is vandaag de investering in extra hectaren vereist. Dankzij de groei, die we dit jaar hebben gehad, hebben we extra gronden aangekocht", vertelt John. "Momenteel zijn we ook aan het bekijken hoe we een sterke en gevarieerde biologische teelt kunnen uitbouwen in Spanje om aan de toenemende vraag van bio in België te voldoen."

Voor meer informatie:
John Gijbels
Euro Gijbels
Tel. +32 473 89 89 44
Web. linkedin.com/in/johngybels

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018