Grotere export van Chinese wasabi

"Naast dat wasabi goed smaakt, bevat het ook allerlei soorten voedingswaardes. Er zijn slechts weinig regio's geschikt voor het telen van wasabi, omdat de omstandigheden waaronder wasabi kan worden geteeld erg specifiek zijn. Wasabi-producten zijn in China vrij zeldzaam. Ook is de prijs op de wereldmarkt hoog, omdat er erg veel vraag naar wasabi is. Nu men meer op de hoogte is van de voedingswaardes van wasabi, raakt deze plant meer in trek. Op dit moment vindt de export op een geleidelijk tempo plaats. De prijs van wasabi is ook stabiel zonder dat er sprake is van prijsschommelingen," zegt Zheng Yi van Shandong Province Artisan Foods.


Wasabi-pasta


Wasabi-plantage

"Onze wasabi-pasta is een mix van wasabi en mierikswortel. Wasabi-pasta voor de Aziatische markt is vrij scherp en bevat een relatief hoog gehalte aan mierikswortel. Aan de hand van marktonderzoek in 2016 leerden we dat Europese consumenten meer neigen naar wasabi-pasta met een milde smaak. Zodoende hebben we het product daaraan aangepast door de hoeveelheid wasabi in de mix te vergroten. Dit verbeterde de smaak van de pasta, waardoor het beter overeen komt met de Europese interpretatie van de Japanse keuken."

Producten op basis van wasabi

"We hebben voor 14,7 hectare aan wasabiplantages. Deze bevinden zich in het berggebied van Yunnan op ongeveer 1500 meter boven de zeespiegel. Onze producten worden onder het merk Artisan Foods voornamelijk vermarkt in China zelf en in Japan. In de afgelopen twee jaar zijn we begonnen met export naar de EU en de VS. Vorig jaar heeft Artisan Foods qua export een belangrijke ontwikkeling meegemaakt. Het exportvolume naar Europa van onze pastatubes van 43 gram is met 20% toegenomen. Ook zijn we gaan samenwerken met grote Europese supermarktketens. De voornaamste reden waarom de export is toegenomen is omdat we ons net op tijd op de smaak hebben gericht van wasabi-pasta voor de Europese en Amerikaanse markt."


Wasabi-wortel

"Onze plantages leveren op dit moment genoeg op om aan de vraag naar onze producten toe te komen. Als het aantal bestellingen echter verder toeneemt, moeten we misschien onze plantages uitbreiden. In de toekomst gaat ons bedrijf zijn positie versterken door middel van marktonderzoek. Hierdoor krijgen we op tijd meer inzicht in het veranderend consumentengedrag. We streven ernaar om onze wasabipasta steeds beter te laten smaken."

Shandon Artisan Foods is te vinden op Fruit Logistica in Berlijn in hal 6.2, stand D-06j

Zheng Yi (Peter Zheng)
Shandong Artisan Foods Co., Ltd.
www.artisanfoods.cn
Office phone: +86 536 8665 713
Mobile phone: +86 187 6367 0320
Company e-mail: zhengyi@artisanfoods.cn

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018