"Stevige zakken populair bij Chinese supermarkten"

"Ons bedrijf werd opgericht in 1986. We hebben 32 jaar aan ervaring in de verpakkingssector. We maken voornamelijk verpakkingsproducten zoals netzakken, waarin fruit kan blijven ademen. Dit zorgt voor meer controle over de fotosynthese en respiratie van groenten en fruit als dit eenmaal is geoogst, zodat het langer vers blijft," aldus Shi Lei van Ningbo Da Meng Packaging Technology.


Weegmachine

"Onze verpakkingen worden gebruikt voor groenten en fruit met een gewichtsmaat van tussen de 1,5 en 25 kilo. We hebben zes verschillende verpakkingsproducten. We hebben grote, evenwijdig geweven zakken die voornamelijk worden gebruikt voor uien, citrus, pomelo's en jackfruit. De fijner geweven zakken zijn bedoeld voor aardappelen en zoete aardappelen. De kleine halve netzakken worden met name gebruikt voor groenten en fruit met een ruwe schil, zoals sinaasappelen en mandarijnen. Verder hebben we de relatief sterke handtas, die voor bijna alle groenten- en fruitsoorten kan worden gebruikt."


Verpakkingsmachine

"In de afgelopen jaren werd 90% van onze producten naar het buitenland geëxporteerd. De export ging voornamelijk naar de Noord-Amerikaanse markt. Slechts 10% belandde op de Chinese markt. Dit jaar heeft ons bedrijf zich gericht op het ontwikkelen van de Australische markt. We zien goede vooruitzichten als we naar de Chinese markt kijken. We leveren in China geïntegreerde oplossingen voor het gehele proces voor groente en fruit, vanaf het moment dat het AGF wordt gewassen, gedroogd, gesorteerd, verpakt en in opslag gaat. Ook leveren we een aantal extra diensten, zoals onderhoud van de machines die dagelijks worden gebruikt, merkstrategieën, veiligheid in opslagplaatsen en distributie van het product."


Verpakking in een netzak

"We zien dat er voor de vereisten van verpakkingen verschillen zijn tussen de Chinese en in de buitenlandse markt. We zorgen voor goede ideeën op basis van de groenten- of fruitsoort die moet worden verpakt, zodat er zoveel mogelijk tegemoet kan worden gekomen aan de eisen die klanten in China of in het buitenland stellen. We leveren bijvoorbeeld evenwijdig geperforeerde 25 kilo zakken aan de Nederlandse markt. Deze markt kent een relatief hoge mate van automatisering. Deze zakken zijn bij uitstek geschikt voor de geautomatiseerde verpakking van uien. In Oost-Europa en Rusland is de mate van automatisering juist laag. Daar leveren we aardappelzakken die juist geschikt zijn voor handmatige sorteerlijnen."


Verpakt in een halve netzak

"Onze handige handtas van 1,5 kilo en onze netzakken krijgen op dit moment veel aandacht van grootschalige Chinese supermarktketens. Consumenten kunnen de productinformatie lezen op de onderste helft van de netzak. Daarnaast zorgen deze zakken ervoor dat de houdbaarheid van verse groente en fruit wordt verlengd. Bovendien zien de schappen in de winkels dankzij deze zakken er aantrekkelijker uit."

Shi Lei
Da Meng Packaging
Ningbo Da Meng Packaging Technology Co., Ltd.
Telephone number +86 137 7722 2529
Fax number +86 574 8841 9692
E-mail address info@damengpackaging.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018