Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Thijs van Alebeek:

"QC one-keursoftware steeds internationaler toegepast"

Tholen - Bijna zes jaar terug startte Thijs van Alebeek met de keursoftware QC One. Het bedrijf ondersteunt AGF keurprocessen met een tablet die voorzien is van een speciale keurapplicatie. De app is zo ontwikkeld dat het de keurmeester helpt in zijn dagelijkse werkzaamheden en is beschikbaar in het Engels, Nederlands en het Turks. "Inmiddels hebben we ruim veertig klanten wereldwijd", vertelt Thijs, enthousiast.

Waar de eerste jaren voornamelijk Nederlandse AGF-handelaren interesse toonden in de keuroplossing, is de klandizie de laatste jaren internationaal fors gegroeid. "Zo zijn we actief in Azië, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika, hebben we een pilot in Canada en toont Australië interesse", vertelt Thijs. "Zo is meloenenexporteur Agrolibano uit Honduras al gestart met keuren in de Verenigde Staten en Azië en bekijken we nu hoe we dit ook in de rest van de wereld op kunnen starten."



In de loop der jaren zijn de functionaliteiten van de app en het online platform fors uitgebreid. "In het begin heb je nog wel de gedachte dat iedereen prima met je nieuwe systeem kan werken, maar je komt er toch snel achter dat er veel klantspecifieke wensen zijn. Die hebben we toegevoegd, maar wel op een zodanige manier dat we het beheersbaar houden. Alle functionaliteiten zitten in één systeem, waarbij we per klant modules kunnen activeren."

"Zo bepaal je als bedrijf zelf op welke kenmerken je wilt keuren en kan de gebruiker ook zelf de toleranties instellen. De exacte informatiebehoefte kan per gebruiker, leverancier of klant worden ingesteld. Ook kan een keurmeester, bijvoorbeeld in het geval van een mindere kwaliteit van een partij, instellen dat de producten na twee dagen opnieuw bekeken moeten worden. Dit wordt automatisch teruggekoppeld naar het ERP-systeem en als de producten niet verkocht zijn, komt de keuropdracht de volgende dag weer bij de keurafdeling terug", legt Thijs uit.



Vorig jaar introduceerde QC One tevens een mobiele app, los van de keurapp, waarbij gebruikers met een Android- of Apple-telefoon onderweg rapporten kunnen bekijken en zo op elke locatie op de hoogte gehouden worden van de afkeur, kwaliteit et cetera. Daarnaast zien we dat steeds meer partijen in de markt zoeken naar integratie in ons systeem. Met GlobalGAP hebben we bijvoorbeeld een directe koppeling voor onze nieuwe certificaatmodule, we hebben koppelingen met temperatuurloggers en momenteel maken we ook een koppeling met laboratorium, waarbij de MRL-resultaten van een partij automatisch aan het rapport gekoppeld worden."

Op de vraag of hij geen last heeft van concurrentie, antwoordt Thijs: "Gelukkig wel. Dat was toen we begonnen nog wel anders, maar concurrentie houdt ons scherp. Ook bestaande ERP-pakketten hebben vaak wel een keurfunctionaliteit, maar omdat het kwaliteitsbeleid zo belangrijk wordt zien we dat bedrijven behoefte hebben aan meer mogelijkheden. Voornamelijk het snel delen van keurrapporten en het doorsturen van commerciële foto's zonder keurrapport, dat maakt het voor de verkopers een stuk gemakkelijker."

Voor meer informatie:
QC One
Thijs van Alebeek
+31 (0)6 – 109 609 52
t.van.alebeek@QCone.com
www.QCone.com