Brooks Lee, Durand-Wayland

"Snellere, effectievere en consistentere sortering AGF mogelijk"

Het sorteren van groenten en fruit heeft een sterke ontwikkeling doorgemaakt. In een economische omgeving waar het beperken van verliezen en een nauwkeurige categorisering van AGF voorop staat, blijven bedrijven technologieën ontwikkelen om dit proces te optimaliseren.

De in Georgia gevestigde fabrikant Durand-Wayland is gespecialiseerd in verpakkingsoplossingen en levert daarnaast sorteerapparatuur omdat deze een belangrijk onderdeel vormen in de keten van veld naar markt. Volgens Durand-Wayland biedt hun partner Ellips één van de beste optische systemen voor het sorteren van producten aan de hand van hun gewicht, maat, kleur en externe en interne kwaliteit. 

"De laatste jaren zijn sorteertechnologieën voortdurend in ontwikkeling en we hebben ervoor gezorgd dat we samen zijn gaan werken met de beste technologische partners," legt Brooks Lee van Durand-Wayland uit. "Wij willen dat de apparatuur beantwoordt aan de behoeften van ons gevarieerde en groeiende klantenbestand. Onze partner Ellips levert buitengewone precisie. Momenteel worden de beste verlichting en high-definition camera's gebruikt om zelfs de kleinste defecten op te sporen. Naast het feit dat het sorteerproces op deze manier efficiënter en minder arbeidsintensief wordt, hebben we ook een reinigings-technologie geïntroduceerd die geen chemicaliën bevat en gebruikt wordt als een CIP-oplossing (clean-in-place) voor onze sorteerders maar die ook voor andere apparatuur te gebruiken is. We willen er alles aan doen dat onze klanten een kwaliteitsproduct uit een voedselveilige faciliteit kunnen leveren."


Brooks Lee, met Erwin Bakker en Steven Daugherty.

Moderne oplossingen voor bekende problemen
Nu er een tekort aan arbeidskrachten is en de druk op bedrijven toeneemt om zo efficiënt mogelijk te werken, lijkt de verdere automatisering van de land- en tuinbouwsector onvermijdelijk. Lee legt uit dat de vooruitgang binnen het sorteren eveneens bij zal dragen aan het verminderen van voedselverspilling en producenten daarnaast meer inzicht zal verschaffen in de samenstelling van hun producten. Hij is er dan ook zeer trots op innovatieve oplossingen te ontwikkelen die afgestemd zijn op de individuele verpakker. 

"We denken dat ons vermogen om voor onze klanten oplossingen te ontwerpen, vervaardigen en integreren ons belangrijkste product is. "We zijn er trots op producten te kunnen leveren die aan de eisen van spelers binnen de hele sector beantwoorden, van marktkramen tot aan grootschalige pakstations."

"We bieden pakstations oplossingen voor alle processen om een consistente kwaliteit te kunnen leveren," vervolgt Lee. "Door de optische software van Ellips te gebruiken, kan de kwaliteit van groenten en fruit nog beter, sneller en consistenter gemeten worden dan op welke andere manier dan ook, of dit nu mensen of concurrerende systemen gebeurt. Het Ellips-systeem is eenvoudig te integreren in nieuwe en bestaande gerenoveerde sorteermachines van Durand-Wayland of andere fabrikanten."

Brede toepassingsmogelijkheden
De sorteerapparatuur van Durand-Wayland kan voor veel groente- en fruitcategorieën gebruikt worden. Het is zo ontworpen dat het toepasbaar is voor fruit en groenten van vrijwel alle soorten en maten. De fabrikant beweert bovendien dat de automatische sortering door middel van Ellips de capaciteit vergroot. 

"Aangezien we oplossingen bieden voor veel problemen is onze apparatuur terug te vinden in faciliteiten waar appelen, peren, citroenen. limes, sinaasappelen, avocado's, uien, dadels, perziken, kersen, blauwe bessen, kiwi's, meloenen. granaatappelen, komkommers, pompoenen, sperziebonen, aardappelen en tomaten worden verwerkt," legt Lee uit. "Eén van onze klanten in een appelverpakker die zijn capaciteit dankzij het Ellips sorteersysteem van 300 naar 420 boxen per dag heeft kunnen vergroten."

Lee voegt er aan toe dat Durand-Wayland altijd bereid is om nieuwe uitdagingen aan te gaan en door zal gaan met het ontwikkelen van oplossingen voor de AGF-sector. "Voedselveiligheid en het beperken van voedselverspilling worden steeds belangrijker voor onze klanten dus we weten dat onze producten aan deze nieuwe eisen moeten beantwoorden. Durand-Wayland ziet de toch al sterke vraag nog verder aantrekken. We streven ernaar apparatuur te leveren die zichzelf binnen 24 maanden terug verdient, of dit nu sorteerders, transport- of palletiseersystemen zijn."

Voor meer informatie:
Brooks Lee
Durand-Wayland
Tel: +1 (706) 882-8161

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018