Telen voor gevorderden nabij het centrum van Brussel

Pizza en cocktails uit eigen tuin

Tholen - Pierre Barbieux en Nassim Khabazi hebben twee bars en twee restaurants in het centrum van Brussel, waaronder wijn- en pizzabar Noir. Hun doel is om gerechten van lokaal geteelde producten te serveren. Om dat te bereiken, telen zij hun groenten en fruit op een akker net buiten de stad.


Pierre en Nassim op het veld waar zij 75 fruitsoorten en 250 soorten groenten en kruiden telen 

Pierre en Nassim begonnen twee jaar geleden met het voorbereiden van de teelt. Pierre: "Sinds kort kunnen we van ons land oogsten. Van de producten die inmiddels geoogst zijn, is de Kaukasische rankspinazie mijn favoriet. De bladeren hebben een heerlijke smaak en zijn geweldig op een pizza met geitenkaas of ricotta. De rankspinazie is nog onbekend en kan ook niet ieder jaar geteeld worden, maar is wel enorm productief."

Verras de klant
Pierre: "We zijn continu op zoek naar manieren om klanten op hun bord te verrassen. Dit is één van de redenen waarom we onze eigen producten telen. We willen uitblinken in smaak, geur, kleur, diversiteit, kwaliteit en textuur. We blijven zoeken naar mooie en vaak onbekende groenten en fruit en hopen naarmate de productie toeneemt volledig over te schakelen op eigen geteelde producten." 

Cocktailfruit
Voorlopig wordt de oogst vooral gebruikt als pizzabeleg of cocktail-ingrediënt. Pierre: "Wij waren de eersten in Brussel die een gin bar openden. Dit concept was toen al heel bekend in Nederland en Vlaanderen. In deze bar maken we flink gebruik van onze eigen producten. Een leuk voorbeeld is de asimina. Dit fruit kan worden omschreven als een mango met de textuur van avocado en de smaak van banaan, mango en ananas. Ondanks de tropische herkomst heeft de asimina niet zo veel warmte nodig. Volgens mij is het fruit nooit op grote schaal op de markt gebracht door de snelle rijping. Dit maakt haar erg geschikt voor een korte keten en de directe verkoop. Naast cocktails willen we hiermee ook in de keuken aan de slag gaan."

Voor meer informatie:
Noir et son terroir


Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018