Actieplan moet waarde Schotse AGF-sector verdubbelen

De waarde van de Schotse AGF-sector is de afgelopen tien jaar aanzienlijk gegroeid. De fruitteelt groeide met 86% naar €133 miljoen en die van groenten groeide met 50% naar €142 miljoen.

Om deze stijgende trend vast te houden en de waarde van de sector in 2030 uiteindelijk te verdubbelen, heeft de Fruit, Vegetable and Potatoes Industy Leadership Group (ILG) gegevens verzameld om een door de sector gestuurd plan van aanpak op te stellen. 

Het ILG vraagt om input voor het eerste actieplan voor de Schotse AGF-sector. De organisatie wil zich op vier hoofdthema's richten: 
  • Marktontwikkeling
  • Innovatie
  • Toeleveringsketen
  • Mensen en vaardigheden

Sbnn.co.uk schrijft dat de minister van Plattelandsontwikkeling, Fergus Ewing, heeft gezegd blij te zijn dat deze leiderschapsgroep al meermalen overleg heeft gehad met betrekking tot de te nemen acties, het ontwikkelen van marktkansen en andere zaken waar de sector mee te maken heeft, zoals de gevolgen van de Brexit en de beschikbaarheid van arbeid. "Op deze manier heeft iedereen die nauw betrokken is bij de Schotse AGF-sector de kans om deel te nemen aan de enquête en waardevolle inzichten te delen met deze groep om ons te helpen ons ambitieuze plan om de sector nog verder te laten groeien te kunnen realiseren," aldus Ewing. 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018