TOMRA benoemt twee senior sales-medewerkers

TOMRA Sorting Food heeft twee senior sales-medewerkers in België aangesteld. De in Leuven gevestigde wereldleider op vlak van sensorgebaseerde sorteeroplossingen voor de voedingsindustrie rekruteerde Peter Janssens, die voortaan de regionale sales manager voor België en Frankrijk is. Met meer dan 25 jaar verkoopervaring en eerdere technische ervaring als ingenieur werkte Peter voorheen als corporate account manager bij Ecolab, wereldwijd leverancier van water-, hygiëne- en energietechnologie. Nederlands is de moedertaal van Peter en hij spreekt ook vloeiend Duits, Engels en Frans.

Peters verantwoordelijkheid omvat het uitbreiden en ontwikkelen van partnerships met klanten om optische sorteeroplossingen voor aardappelen, noten, fruit en groenten te leveren, evenals het samenwerken met klanten om maatwerk en innovatieve nieuwe toepassingen te leveren.

Naar aanleiding van zijn benoeming zegt Peter: "Met veel plezier zal ik mijn verkoop- en engineeringervaring combineren met het sterke lokale team in België en Frankrijk. Dit zijn twee zeer belangrijke markten voor TOMRA. We hebben er sterke bestaande klantrelaties, maar ik zie ook belangrijke mogelijkheden om nieuwe partnerships op te bouwen. Ik kijk ernaar uit om met klanten in België en Frankrijk samen te werken om onze merkbelofte van vertrouwde technologie en partnerschap voor een betere bedrijfsvoering en een beter milieu waar te maken".

TOMRA heeft daarnaast Karel Strubbe bevorderd tot regionaal verkoopdirecteur met verantwoordelijkheid voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Dit volgt op zes jaar in Californië, waar zijn meest recente functie verkoopdirecteur van TOMRA Sorting Food voor Noord- en Zuid-Amerika en Oceanië was. 

Karel heeft 11 jaar ervaring bij TOMRA en keert terug naar het Leuvense hoofdkantoor in zijn thuisland om zijn verkoopkracht van het bedrijf te versterken, partnerschappen met klanten op te bouwen en een groot en groeiend team van regionale sales managers te leiden. Hij zal zich richten op de kerntoepassingen van TOMRA en leiding geven aan de innovatie van het bedrijf door in samenwerking met klanten nieuwe toepassingen op maat te ontwikkelen om aan hun specifieke behoeften te voldoen.

Naar aanleiding van zijn benoeming zegt Karel: "EMEA is de meest complexe en gevarieerde regio ter wereld, die 65 landen, vele culturen en 40 talen omvat, alleen al in Europa. Er zijn hier belangrijke mogelijkheden en uitdagingen, dus ik kijk echt uit naar de verkoopactiviteiten van TOMRA Sorting Food in EMEA te leiden.

In Noord- en Zuid-Amerika volgen we een gezamenlijke aanpak met de klanten en in EMEA zal ik doorgaan met de basishouding: de behoeften van klanten begrijpen en ze voorzien van de juiste technologie, innovatie en klantenservice. TOMRA heeft wereldwijd een sterke reputatie op het gebied van sensorgebaseerde sorteeroplossingen voor de voedingsindustrie en daarmee hebben we een goede positie om ons klantenbestand in EMEA uit te breiden".

Voor meer informatie:
TOMRA

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018