Eerste containers met Chinese tangelo's naar Polen

"Op 6 januari hebben we onze eerste twee containers met tangelo's via de haven van Xiamen naar Polen gestuurd. Niet lang daarna kwam het fruit aan in de haven van Gdansk. Het is voor het eerst dat er vanuit China tangelo's worden geëxporteerd. Deze eerste lading is de eerste stap naar een toekomst waarin op grote schaal de export van tangelo's plaatsvindt," zegt Henry Wang van Jiu Tai Agriculture.
Tangelo's die worden geëxporteerd door Jiu Tai Agriculture


Rijpende tangelo's

"De tangelo's kwamen van Jianyang in Fujian. Het is sappig fruit met een frisse smaak. De brixwaarde zit rond de 13,5 en het formaat valt voornamelijk tussen de 80 tot 85 mm en de 85 tot 90 mm. Het totale exportvolume van dit seizoen komt neer op 80 ton. Op 6 januari hadden we al een volume van 40 ton geëxporteerd. Na deze eerste lading aan tangelo's voor Polen gaan we aan de hand van feedback van consumenten en markten een exportstrategie opstellen voor het volgende seizoen. In Polen werden de tangelo's ingekocht door handelaren die ze voornamelijk aan lokale supermarktketens leveren."


Tangelo's gereed voor export


Vere tangelo's

"Het areaal voor de pomeloteelt lijkt op dit moment te worden uitgebreid. De belangrijkste teeltgebieden zijn Fujian, Zhejiang en Jiangxi. De vooruitzichten voor de export zien er redelijk posifief uit. In de toekomst wil Jiu Tai Agriculture zich verder in de wereld ontwikkelen. Onze strategie komt neer op het exporteren van veilig, kwalitatief hoogwaardig en vers fruit naar zo veel mogelijk landen. Daarbij focussen we ons vooral op het hogere marktsegment van Centraal, Oost- en West-Europa. Onze secundaire focus ligt op markten in Zuid-Oost-Azië. Het uiteindelijke doel is om consumenten nog meer mogelijkheden te geven om vers fruit uit China te kunnen proeven."


Jiu Tai Agriculture is aanwezig op Fruit Logistica, dat van 7 tot 9 februari wordt gehouden in Berlijn. Bij de stand van Jiu Tai Agriculture kan kennis worden gemaakt met Chinese pomelo's, tangelo's, citroenen en navelsinaasappelen. Het bedrijf is te vinden in hal 07.2a, stand B-05.

Wang Hengding (Henry Wang) - International Business Supervisor
Jiu Tai Agriculture Co., Ltd. // Jiu Tai Agriculture
Company website: www.chinajtny.com
Mobile phone: +86 136 8503 3992
E-mail address: henry@chinajtny.comPublicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018