met Beschermde Oorsprongsbenaming

Arancia di Ribera; bijzondere Italiaanse sinaasappel

Het seizoen van de Arancia di Ribera sinaasappelen is een maand geleden gestart en volgens verkoopmanager Paolo Parlapiano van het bedrijf Parlapiano Fruit Srl is er sprake van een positieve trend. Het bedrijf, gevestigd in het Siciliaanse Ribera, is een van de meest toonaangevende bedrijven als het gaat om citrus.


Boven: Paolo Parlapiano

"Dit seizoen is de kwaliteit uitstekend en zowel de prijzen als de verkoop zijn goed. Dat geeft de loyaliteit van onze klanten aan. De consument en onze partners zijn zich steeds meer bewust van de onderscheidende kwaliteit van de Arancia di Ribera sinaasappelen, de enige sinaasappel in Italië die Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB)-certificering heeft," zegt de manager. Het bedrijf Parlapiano Fruit vertegenwoordigt 80,5% van de totale afzet van deze sinaasappel.


Parlapiano Fruit vertegenwoordigde in seizoen 2016/2017 80,5% van de totale verkoop van de "Arancia di Ribera DOP".


De sinaasappeleb hebben een zoete smaak en zijn makkelijk te schillen. De perfecte balans tussen het zachte en vlezige deel van de vrucht maakt hem aangenaam knapperig. Het vele sap maakt dat de sinaasappel ook als perssinaasappel gebruikt kan worden. De schil wordt niet behandeld met bestrijdingsproducten waardoor deze geschikt is voor verschillende gastronomische bereidingen.
"Een van de kenmerken die ik wil onderstrepen is de consistentie van de pulp. Deze laten geen vlezige resten achter tijdens het eten waardoor je het gevoel hebt dat je deze sinaasappel drinkt. Het heeft een perfecte balans tussen smaak, aroma en geur ene en hoog vitamine C-gehalte," concludeert Parlapiano.
 
Contact:
PARLAPIANO FRUIT S.R.L.

C.da Donna Vanna SP 57
92016 Ribera (AG) - ITALIË
Tel. +39 0925 545947
Fax +39 0925 545947
E-mail: info@parlapianofruit.com
Web: www.parlapianofruit.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018