Christophe Vandenbroeck, Vandamme bananen:

“We stevenen op topperiode af”

Tholen - Iedereen heeft last van de tekorten op de bananenmarkt. Christophe Vandenbroeck, manager bij Vandamme: "In de oorspronglanden is weinig productie. Dit komt door grote klimaatproblemen zoals stormen en wateroverlast. Hoewel er nog steeds bananen voorradig zijn, beginnen in Colombia en Costa Rica echt tekorten te ontstaan. De prijzen stijgen al, maar we zitten nog niet aan de piek. De komende weken zullen ze nog wel verder omhooggaan." Vandamme rijpt bananen uit Panama, Ecuador, Costa Rica en Colombia. De biologische fairtrade-bananen komen uit Ecuador en Peru.


Christophe Vandenbroeck

Pauzehapje
Veel kinderen eten tijdens de schoolpauze graag een banaantje. Christophe: "Maart en april zijn hele goede maanden voor de bananenmarkt. De scholen zijn dan nog volop aan de gang. Tevens is er dan nog geen zomerfruit. We bouwen nu langzaam naar die topperiode toe. Het jaar is net begonnen maar ik merk nu al dat de vraag toeneemt."
 
15% groei per jaar
"Ons bedrijf is de afgelopen jaren met gemiddeld 15% per jaar gegroeid. We hebben heel wat investeringen gedaan zoals nieuwe kantoren en nieuwe rijpcellen op basis van de allerlaatste technologie. We doen ons best om zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk te werk te gaan. We zijn weer een stap verder in het hergebruiken van energie."

De rijpcellen


Het nieuwe kantoor van Vandamme

Ook met dochterbedrijf Aïda gaat het goed. "Aïda heeft zich meer gespecialiseerd in de distributie van onze bananen op de traditionele markt. Hun positie is zeer belangrijk voor ons en ze hebben hun toegevoegde waarde inmiddels wel meer dan bewezen." 

Voor meer informatie:
Vandamme N.V.
Christophe Vandenbroeck

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018