Na 35 jaar stopt De Kriek Groente en Fruit Speciaalzaak

Tholen - Komende zaterdag sluit De Kriek Groente- en Fruit Speciaalzaak in Oosterbeek de deuren. 35 jaar geleden besloot het echtpaar Herman en Nellie Roelofs-van Krieken de carrière in de supermarkt in te ruilen voor een speciaalzaak met zoveel mogelijk producten uit de eigen streek. Herman was zoon van een tuinder in Huissen en het lukt hem om een heel netwerk van tuinders en telers uit Huissen en omgeving op te zetten.Dat betekende dat Herman na sluitingstijd heel wat kilometers moest rijden om de producten bij de telers op te halen. "Soms aten we zelf pas om half 10 's avonds", vertelt Nellie. De Kriek ging met de tijd mee en speelde in op de gemaksttrend. In de zaak werden kant-en-klare maaltijden, diverse soorten salades maar ook jam, compotes, chutneys vers bereid. Beroemd werden de stoofpeertjes met jam.

De liefde, passie en kennis van de producten was meteen de beste reclame voor de winkel, die nog altijd goed loopt. Nellie: "Het is wel minder geweest maar de laatste twee jaar zit er echt een stijgende lijn in. Mensen komen graag weer naar een kleinere zaak merkten we. We hebben klanten uit Arnhem, Heelsum, Renkum. Daar zijn ook al geen speciaalzaken meer." Klanten reageren emotioneel op de aankomende sluiting. "Grote mannen staan te huilen in de zaak", vertelt Nellie.

De speciaalzaak sluit noodgedwongen de deuren. "Herman is ongeneeslijk ziek en de laatste weken wil ik graag bij hem doorbrengen", vertelt Nellie. Door de ziekte van Herman ging de winkel al regelmatig een dag of dagdeel dicht. "We hebben geen personeel in dienst en in mijn eentje is het teveel werk. We hebben helaas niemand kunnen vinden die het over wil of kan nemen. In een speciaalzaak gaat het natuurlijk meer dan om in- en verkoop alleen, en dat valt veel mensen toch tegen. Dat hebben we ook gemerkt met personeel dat we aannamen." Daarom verdeelde het echtpaar onderling de taken en stonden ze 6 dagen per week in de zaak. "Eén keer per jaar sloten we de zaak voor vakantie tijdens de week van de Airborne wandeltocht."

De Kriek Groente en Fruit Speciaalzaak
Utrechtseweg 112
6862 AP Oosterbeek
(026) 333 48 39
info@dekriek.versvooru.nlPublicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Wat jammer maar ook heel begrijpelijk dat u de deuren sluit
Ziek zijn is zo vreselijk en oneerlijk ik zal de steeltjes
Stamppot heel erg missen
Heel veel sterkte
Gr Anne Hofman
Anne Hofman, Oosterbeek - 2018/01/18 10:50:12.000


ik ben een dochter van kees van brummelen kwam altijd uit arnhem voor stoofperen nu moet ik ze ergens anders halen wens jullie veel sterkte en kracht toe marian van brummelen
ik wens jullie heel veel sterkte en kracht toe een gemis in oosterbeek zeker , arnhem - 2018/01/17 15:47:31.000


Hey Herman,
Ik wens je (Jullie) ongelooflijk veel sterkte toe. Oneerlijk De gesprekken met jou en de Nekker (je weet wel wie ik bedoel) waren altijd wel gezellig.
Jammer dat jullie geen opvolgers hebben. Veel sterkte.
Groetjes Ton Roeffen.
(Oud werknemer Gebrs van Aarle)
Ton Roeffen, Schijndel - 2018/01/16 13:02:15.000© AGF.nl 2018