Zuid-Afrika bijeenkomst 25 januari en Scoping Report Climate Smart AgricultureOp 25 januari organiseren NWP, RVO.nl, Verbos Business Development en de UvW een gecombineerde bijeenkomst in het kader van het Partners voor Water programma en de Water en AgriFood Nexus in Zuid-Afrika. Tevens zal de landbouwraad, Jack Vera ook aanwezig zijn en een bijdrage leveren. Tijdens deze bijeenkomst kijken we terug op de activiteiten van het Zuid-Afrika platform in 2017 en bereiden we ons voor op de daaruit voortgekomen acties. Zo hebben het bezoek van Minister Mokonyane aan de Amsterdam International Water Week, het City of the Future evenement in Durban en de Economische Missie in Kaapstad, gezorgd voor een goede positionering van de Nederlandse water sector in Zuid-Afrika in 2017.

In 2018 wordt in juni de WISA conferentie (water) in Kaapstad georganiseerd en in augustus staat de PMA (agrifood) in Johannesburg weer op de agenda. Belangrijke momenten om de lopende initiatieven een stap verder te brengen met de Zuid-Afrikaanse partners. Tijdens de bijeenkomst gaan we, ná een plenair gedeelte, in de verschillende subsectoren uiteen. Eén van de groepen bespreekt de uitkomst en mogelijke vervolgacties op de scoping studie naar Climate Smart Agriculture, lacunes in technologie en mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven in Zuid-Afrika. De andere focusgroepen van het Zuid-Afrikaplatform komen bijeen voor een gezamenlijke voorbereiding op de het Holland Water House en de WISA conferentie, die zullen plaatsvinden in juni 2018 in Kaapstad.

Registeren voor deze bijeenkomst kan tot dinsdag 23 januari via deze link. Hier vindt u ook de details over de locatie en tijd. Graag tot dan!
 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018