Reputatie van aardbei besproken op Aardbeiendag

Tholen - Weinig vruchten zijn zo geliefd als de aardbei. Liefkozend wordt de vrucht 'het rode goud' genoemd en ook de bijnaam Zomerkoninkje komt natuurlijk ergens vandaag. Toch heeft de sector het dit jaar flink om de oren gekregen. Het onderwerp 'reputatie' werd daarom uitgebreid besproken op de Aardbeiendag afgelopen woensdag. De Aardbeiendag wordt al jaren georganiseerd door BVB Substrates, Delphy en ZLTO. The Greenery is de trouwe hoofdsponsor. 

660 bezoekers
Al enkele jaren is de Aardbeiendag de ontmoetingsplek voor de groeiende high tech zachtfruitsector en de editie van dit jaar deed er met 660 bezoekers (standhouders en geïnteresseerden) zowel qua aantallen als qua sfeer niet voor onder. Niet vreemd: de sector draait dan ook al enkele jaren opvallend goed en dat maakt dat ondernemers de ruimte hebben om te investeren in nieuwe technieken als LED-belichting en uitbreiding van het teeltareaal. Deze toeleveranciers waren dan ook ruimschoots vertegenwoordigd op de bijbehorende beurs. 

Reputatie
Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn in de aardbeiensector. De berichten over de chemische middelen op aardbeien hebben de sector geraakt en gingen razendsnel de wereld over en dit onderwerp stond dan ook hoog op de agenda van de Aardbeiendag. "Aardbeien zijn schoon en veilig en het Nederlandse product is dat al helemaal. Het is een belangrijk onderwerp in de sector om dus ook aan de consument duidelijk te maken hoe goed de sector bezig is, want de aardbei wordt te vaak genoemd als er iets aan de hand is. En dat soort berichten blijven hangen." 

De Aardbeiendag werd donderdag opgevolgd door de internationale variant, de International Soft Fruit Conference. Vandaag bezoeken geïnteresseerden nog diverse kwekerijen. Volgend jaar vindt de Aardbeiendag wederom plaats op 8 januari.Voor meer informatie:
BVB Susbstrates / Delphy

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018