Nieuwe bewaringstechnologie voor okra

Hazel Technologies ontwikkelt nieuwe technologieën voor de houdbaarheid van verse producten en is een partnerschap aangegaan met Agritrade Farms, teler van specialiteitsgroenten in Honduras en de Dominicaanse Republiek. De samenwerking zal zich in eerste instantie richten op Hazels nieuwst opslagtechnologie, Hazel Okra. Agritrade Farms zal het product gebruiken om een nieuwe standaard in houdbaarheid te behalen voor hun klanten in Noord-Amerika en Europa.Okra is een van de moeilijkste specialiteitsgroenten om met de beste kwaliteit te verzenden. Na positieve testen meent Agritrade Farms door gebruik van Hazel Okra hier verbetering in te kunnen brengen. In december 2017 werd de eerste commerciële zending van okra met behulp van de technologie verpakt en verzonden in Honduras.

"De meeste mensen vergeten dat naast fruit de houdbaarheid van veel groenten ook lastig is," zegt Aidan Mouat, CEO en medeoprichter van Hazel Technologies. "Ons partnerschap met een wereldwijde distributeur zoals Agritrade Farms is een voorbeeld van hoe onze technologieën het rendement van telers kunnen verhogen, voedselverspilling kunnen verminderen en het geografische marktbereik van specialiteitsgroenten- en fruithandelaars kan uitbreiden."

Hazel Okra is de nieuwste in een reeks van technologieën die met productontwikkelingssubsidies van de USDA worden gefinancierd. Het assortiment van Hazel bestaat uit een reeks gemakkelijk aan te brengen verpakkingsinzetstukken voor de bescherming van de opslagkwaliteit van verse producten zoals tomaten, meloenen, kiwi, avocado en sommige specialiteitsgroenten.

Paul Boris, VP verkoop bij Agritrade Farms: "Hazel Okra zal ons helpen om één van de snelstgroeiende producten in de retail naar de consument te brengen, verser dan ooit. Het gebruik van deze technologie zal ons helpen om van elke zending de staat te verbeteren en productverlies te verminderen."


Voor meer informatie:
Pat Flynn
Hazel Technologies, Inc 
Tel: 312-919-1105

Paul Boris
Agritrade Farms, LLC


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019