Lage prijzen op de Belgische producten, behalve voor spinazie

Dalende prijzen en veel groenten zijn goedkoper dan normaal in deze tijd van het jaar, meldt Lava nieuwsbrief. De stand van zaken op een rijtje. De witloofteelt loopt op volle toeren en de prijzen zijn 'erg consumentvriendelijk'. Ook de preiteelt neemt toe met als gevolg licht dalende prijzen. Er is een ruime aanvoer van knolselder en pastinaak die aan voordelige prijzen zijn afgezet. Ook rapen zijn volop beschikbaar voor zachte prijzen.

De tomatenteelt is erg overzichtelijk. Prijzen van alle soorten tomaten zijn gedaald. Trossen zijn zelfs iets voordeliger dan de losse tomaten. Voordelig voor de tijd van het jaar. Lollo bionda, rossa, eikenblad, multicolor en kropsla op wortelkluit werden iets voordeliger verkocht. Veldsla is op een week tijd gehalveerd in prijs.

Er is een normale aanvoer van spruiten aan zwakke prijzen voor de tijd van het jaar. Rode kool is de voordeligste kool. Wit werd iets beter betaald (nog steeds voordelig). Savooi en Chinese kool werden iets prijziger (normaal). Een ruime aanvoer van kropsla werd aan iets sterkere prijzen verkocht. De aanvoer zal de komende weken iets afnemen. Spinazie uit serreteelt is beperkt en wordt stevig betaald.

Bron: Lava


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018