taleninstituut EBC:

"Taalbarrières vormen vaak een probleem"

Tholen - De AGF-handel is een wereldwijde handel en taalbarrières vormen vaak een probleem tijdens het zakendoen. Het taleninstituut EBC biedt sinds 2001 speciale pakketten voor de AGF-sector en heeft er sinds begin dit jaar de taal Indonesisch aan toegevoegd.

Liesbeth van Kerkhof is directeur bij het taleninstituut: "Veel mensen hebben een beeld van het leren van een taal zoals dat op de middelbare school ging. Een taal leren bij EBC is heel anders. Het leren van een taal moet praktijkgericht zijn en inhoud, aanpak en rooster moeten passen bij de persoon. Wij bieden diverse pakketten voor verschillende sectoren. Elke sector heeft zijn eigen eisen en vaktaal. Zo moeten mensen uit de aardappelsector heel andere woorden kennen dan mensen die handelen in auto's. Hier passen wij het programma helemaal op aan zodat het perfect aansluit bij de werksituatie."In de AGF sector valt het op dat Spaans veelgevraagd is. Ze vervolgt: "Als ik het vergelijk met andere sectoren, dan volgen er meer mensen Spaans dan in andere sectoren. Ook is het opvallend dat er steeds meer Nederlanders Pools volgen en veel Polen de Nederlandse taalcursus. Toch blijft Engels op de eerste plaats staan met Duits er vlak achteraan."

Velen volgen bij EBC een cursus die door de werkgever wordt betaald omdat de training nodig is om beter te functioneren. Hierdoor is de motivatie hoog. "Wij kijken goed naar de cursist: Wie ben je? Wat kun je al? Heb je taalgevoel? Ga je de taal spreken of alleen schrijven? Waarover moet je communiceren? Dit zijn allemaal onderwerpen die het programma bepalen en hierdoor bieden wij een echt op maat gemaakte cursus aan", sluit ze af. 

Voor meer informatie:
EBC Taleninstituut
Keldermanslaan 3
4611 AL Bergen op Zoom
T: 0164 26 56 79


Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018