China: steeds meer afzet mango's via online kanalen

"Het district Huaping in Lijiang is de meest noordelijke gemeenschap van China, waar late mango's worden geteeld. Het unieke karakter van de late mango van Huaping en de superieure staat van de sector komt door de natuurlijke teeltomgeving en de kenmerkende teeltmethodes die worden gebruikt. De Huaping-mango wordt daarom gezien als een product dat symbool staat voor de regio," zegt Zou Jie van Lijiang Huaping Golden Mango Ecology Development.


Zou Jie op een mangoplantage


"Onder normale weersomstandigheden begint het seizoen voor Huaping-mango's elk jaar in juni en loopt het af in november. In het afgelopen seizoen was de opbrengst aan Yunnan-mango's groter dan die van het seizoen ervoor. Er waren echter niet veel prijsschommelingen, omdat de binnenlandse vraag naar Yunnan-mango's ook is toegenomen.""Er zijn drie redenen voor de toegenomen vraag naar Huaping-mango's. Ten eerste komende de Huaping-mango's alleen op de markt als het aanbod aan mango's uit andere teeltgebieden al aan het opdrogen is. Daardoor krijgen we een sterk marktaandeel. Ten tweede zijn consumenten in Noord China in de laatste jaren steeds beter op de hoogte van mango's en zijn ze er goed bekend mee geraakt. Daardoor neemt de consumptie van mango's toe. Ten derde heeft de snelle ontwikkeling van webwinkels en WeChat-ondernemingen gezorgd voor gunstige omstandigheden voor de nationale markt voor Huaping-mango's."


Zou Jie op een mangoplantage


Grote Huaping-mango's

"Ons bedrijf heeft 333 hectare aan biologische mangoplantages in bezit. De plantages bevinden zich in Huaping, Lijiang en Fujian. We telen voornamelijk acht rassen, waaronder Triumph, Red Elephant Tusk, Small Bay Mango en Golden Brightness. We kiezen ervoor om onze mango's biologisch te telen, zodat ze een toegevoegde waarde krijgen. Op dit moment hebben we de merken "Elder Sister Mango", "Lijiang Golden Mango" en "Huaping Mango" geregistreerd. Onze mango's gaan voornamelijk naar groothandelaren en supermarkten in grote en middelgrote Chinese steden. Een klein deel gaat via exporteurs naar Dubai en Zuidoost Aziatische landen."


Onlangs geoogste mango's

"Ons belangrijkste kanaal ligt nog steeds bij de traditionele groothandelsmarkt. Sinds 2015 leveren we echter ook steeds meer mango's via online platformen. Op dit moment werken we samen met alle grote online retailers. Daarnaast werken we samen met bedrijven als Pagoda om zo de markt te ontwikkelen in Guangzhou, Shanghai, Beijing en Shenzhen."

"Naast verse mango's leveren we via onze WeChat-teams ook producten waar mango's in verwerkt zijn, zoals mangojam. We hebben goed gelet op het consumentengedrag van de laatste jaren. Er is steeds meer vraag op de binnenlandse markt naar gedroogde mango's en vergelijkbare snackproducten. Verder leunt China op dit moment voornamelijk nog op import om aan deze vraag te voldoen. Daarom denken wij dat er een mooie toekomst in het verschiet ligt voor Chinese bewerkte mango's."

Zou Jie
Full company name: Lijiang Huaping Golden Mango Ecology Development Co., Ltd.
Company website: http://www.jinmanguo.com/
Telephone number: +86 139 0888 6990
+86 888 6473 189
E-mail address: ljhpjmg@163.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018