Italië: exotisch fruit uit Zuid-Tirol

In februari worden twee seminars gehouden bij het hoofdkwartier van SBB in Bolzano. Het onderwerp van de seminars is de teelt en verpakking van exotische fruitsoorten die ook in het wild te vinden zijn.Dit betreft de teelt van exotische fruitsoorten als de Aronia, mini-kiwi's, Indiase bananen, wilde pruimen, duindoornbessen, gele kornoelje, mispels en rozenbottels. Al deze soorten worden in Zuid-Tirol min of meer als exotisch beschouwd. Zodoende is er weinig bekend over hoe deze soorten het best kunnen worden geteeld. Hazelnoten en vlierbessen zijn ook schaars in deze regio, hoewel deze twee soorten meer bekendheid genieten dan de meeste andere exotische fruitsoorten.

De Zuid-Tiroolse telersvereniging is erin geslaagd om voor deze seminar twee Oostenrijkse experts op het gebied van deze fruitsoorten aan te trekken. Eva Gantar is verbonden aan de Oostenrijkse Kamer voor Landbouw. Zij zal op de eerste dag van de seminar uitleg geven over de teeltomstandigheden voor vlierbessen, hazelnoten, mini-kiwi's, duindoornbessen, gele kornoelje en rozenbottels. 

De tweede seminar draait voornamelijk om hoe de fruitsoorten moeten worden verpakt. Hierover wordt uitleg gegeven door Georg Innerhofer van het Silverberg-College voor Landbouw en Bosbouw. Hij zal laten zien hoe het fruit op de markt kan worden geplaatst. De deelnemers krijgen dan ook de gelegenheid om de verschillende fruitsoorten te proeven. 

De seminars vindt plaats op 12 februari en 19 februari. Beide seminars duren van 9 uur 's ochtends tot half vijf 's middags. Inschrijving voor deelname kost €120 exclusief BTW.

Voor meer informatie en inschrijving:
Bauernbund-Weiterbildung
Tel: 0039 0471 99936
www.sbb.it

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018