Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tenderstem introduceert diepgevroren aspergebroccoli

Het AGF-merk Tenderstem heeft aangekondigd dat het diepgevroren aspergebroccoli gaat introduceren in het Verenigd Koninkrijk en hiermee heeft het bedrijf een primeur. 

Na een ontwikkelingsperiode van bijna tien jaar zal de diepgevroren Tenderstem aspergebroccoli van Iceland Foods los ingevroren in verpakkingen van 270 gram vanaf januari in het vriesvak liggen.


 
De groente wordt geleverd door TSA International, dat al ruim tien jaar licentiehouder van Tenderstem is. Het product werd ontwikkeld op basis van TSA's ruime kennis over de teelt en verkoop van verse Tenderstem aspergebroccoli. De leverancier heeft een techniek ontwikkeld om deze met de hand geoogste groente binnen slechts enkele uren na de oogst al in te vriezen, te verpakken en in optimale conditie aan haar klanten te leveren. De aspergebroccoli voor dit diepvriesproduct wordt momenteel in Kenia geoogst. 

Eenmaal ingevroren, behoudt het product de kwaliteit die de Britse consument inmiddels gewend is van dit bekende AGF-merk. Tenderstem kan in zijn geheel gegeten worden van de stengel tot de roosjes. Diepgevroren is de groente nog net zo veelzijdig. Het product kan direct uit de vriezer op allerlei manieren bereid worden en bevat omdat het meteen na de oogst wordt ingevroren dezelfde voedingstoffen en vitaminen als verse aspergebroccoli. 

Michelle Evans, hoofd marketing bij Coregeo, de belangrijkste licentieverstrekker van Tenderstem in het Verenigd Koninkrijk, vertelt dat het product al jaren in de maak is en dat het team van TSA International blij is dat het nu eindelijk in staat is om een product af te leveren dat aan de strengste normen voldoet. 
 
"Diepgevroren Tenderstem biedt de consument flexibiliteit en gemak en het feit dat de groente in zoveel gerechten toepasbaar is maakt dit product bovendien enorm veelzijdig. We hopen met deze innovatie Tenderstem voor een nog grotere groep consumenten toegankelijk te maken."

De afzet van Tenderstem is momenteel met 15% gestegen en het kunnen aanbieden van een diepvriesproduct is een geweldige manier om het merk nog verder te laten groeien door een nieuwe groep klanten aan te spreken. "We hebben het grote succes van verse Tenderstem gezien en we weten dat er ook vraag was naar een diepvriesvariant. We hebben de tijd genomen om dit product te ontwikkelen om er zeker van te zijn dat de zoete smaak en zachte textuur die zo kenmerkend zijn voor deze groente ook na bereiding optimaal behouden blijven."
Publicatiedatum: