"Accreditatie gekregen voor mycotoxine screening"

Groen Agro Control gaat uitbreiden in binnen- en buitenland

Tholen - Groen Agro Control zal ook dit keer op de Bio-beurs aanwezig zijn (standnummer 182). Bezoekers kunnen in de stand van het laboratorium terecht voor informatie over de laatste ontwikkelingen in analyses op het gebied van voedselkwaliteit en -veiligheid. De medewerkers van Groen Agro Control vertellen tevens graag over de stand van zaken binnen het bedrijf zelf. Ook daarin zit namelijk de nodige beweging, meent Michel Witmer: "We gaan dit jaar uitbreiden door de twee gebouwen waarin we nu gevestigd zitten aan elkaar te verbinden. Hierdoor komt er flink wat ruimte bij. En dit is niet het enige nieuwtje. We gaan namelijk ook buiten de landsgrenzen een lab starten."


Penicillium.

Het afgelopen jaar zijn een aantal geaccrediteerde analyses toegevoegd aan het aanbod van het laboratorium. "We hebben nu accreditatie gekregen voor de screening van een hele lijst mycotoxinen in granen." Hierbij gaat het om: Aflatoxine B1 - B2 - G1 - G2, Ochratoxine A, Deoxynivalenol, Zearalenone, Fumonisin B1 en B2, T-2 Toxin, HT-2 Toxin en Nivalenol. "Verder komt heel binnenkort de glutenaccreditatie binnen. Dit biedt ons veel meer mogelijkheden. Met de gluten en mycotoxine analyses kunnen wij steeds meer betekenen voor de producenten in granen, noten, kruiden en specerijen."

Uitbreiding cursusaanbod

Groen Agro Control breidt dit jaar ook haar cursusaanbod uit, zo geeft Michel aan. "We organiseren voor het eerst ook een basiscursus Residuen op 15 maart en 20 september en een basiscursus Microbiologie op 8 maart en 13 september. Deze basiscursussen zijn bedoeld voor personen in de AGF en Levensmiddelenindustrie die nog weinig ervaring met deze twee onderwerpen hebben. Zij kunnen gedurende één middag een lab bezoeken en kennis over deze onderwerpen vergaren."Groen Agro Control investeert ook in grond- en gewasonderzoek in de akkerbouw, de vollegrondsgroententeelt en de veehouderij. "Dit is een nieuwe afdeling binnen ons bedrijf. Mijn collega Joke de Geus komt op donderdag naar de Bio-beurs en kan hier alles over vertellen." Michel vertelt dat er steeds meer vraag is naar controles op het gebied van microbiologie, voedingswaarden en vitaminen. Ook is de vraag naar de diensten van Groen Agro Control vanuit de bio-branche nog altijd duidelijk groeiende. "We werken steeds meer samen met bio-bedrijven. Hier hebben we een heel goede band mee. Dat is heel gaaf. We waarderen deze prettige samenwerking."
 

Schimmelgroei op maïs: mycotoxinen.

Voor meer informatie:

Michel Witmer
Groen Agro Control
Distributieweg 1
2645 EG Delfgauw
015 2572511
m.witmer@agrocontrol.nl
www.agrocontrol.nl

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018