11 januari 2018

Gezonde reisproviand op de 'Tag des Deutschen Apfels'

Wat is er rond, bont, kerngezond en viert haar feestdag traditioneel op 11 januari? De appel. Ter gelegenheid van de 'Tag des Deutschen Apfels' viert de favoriete reisproviand van de Duitsers een week lang feest daar waar hij veel reizigers treft: op stations. Hier worden namelijk knapperige, verse appelen uit Duitse teelt uitgedeeld.

Vanaf maandag 8 januari staat Duitsland in het teken van de appel. De projecten 'Das ist grün' van die Deutsche Bahn en 'Deutschland - Mein Garten' van de BVEO zijn hier nauw bij betrokken. Van 8 tot en met 12 januari informeren zij op verschillende drukke stations over de vele versheids-, kwaliteits-, en milieuvoordelen van groenten en fruit uit Duitsland en de milieuprojecten van die Deutsche Bahn. Ze nodigen ook uit tot gezond fietsen en mixen op de appelgroene smoothie-bike en laten zien wat men met lokale producten van het seizoen zoal kan maken. Vooral met de lekkere, knapperige appelen die in alle regio's van Duitsland groeien!De smoothie-bike zal in de week van 8 tot en met 12 januari op verschillende Duitse stations opduiken:
 - Berlijn centraal: maandag 08-01 / 12:00-18:00 uur ontvangsthal zuid-
ingang Washingtonplatz
 - Hannover centraal: dinsdag 09-01 / 12:00-18:00 uur ingang
Raschplatz - perron 13/14
 - Mainz centraal: woensdag 10-01 / 12:00-18:00 uur hoofdhal tweede verdieping
tegenover DB Reisezentrum
 - Keulen centraal: donderdag 11-01 / 10:00-16:00 uur begane grond,
C-passage nabij de overgang naar A-passage
 - München centraal: vrijdag 12-01 / 12:00-18:00 uur kelder,
winkelpassage S-Bahn / overgang naar de Fernbahn

Alle reizigers en stationsbezoekers zijn van harte uitgenodigd om krachtig op de pedalen te trappen. De mixer wordt namelijk alleen door het werk van de benen aangedreven. Als beloning wacht er een lekkere smaakbelevenis: de zelf bij elkaar gemixte appelsmoothie! Minder sportieve mensen kunnen zich verheugen op gezond reisproviand: de 'Rockit-tube' met appelen. Daarnaast kan men deelnemen aan een prijzenspel en zich laten informeren over de voordelen van in Duitsland geteelde appelen.

Patrick Ruffert, directeur van de 'Märkischen Erzeuger- und Vermarktungsorganisation': "Onze teeltbedrijven hebben decennialange ervaring in de appelteelt. De telers hebben een goede kijk op kwalitatief goede en smakelijke rassen, zoals de traditioneel uiterst geliefde rassen Elstar, Gala of Braeburn. Op de 'Tag des Deutschen Apfels' leveren we ieder jaar weer het bewijs dat de niet directe verkochte appelen dankzij een goede opslagtechnologie nog altijd net zo knapperig, vers en aromatisch smaken als de appelen die direct van de boom komen. Hierdoor staan er ook nu in januari lekkere Duitse appelen voor talrijke appelfans ter beschikking. In een tijd van het jaar waarin het aanbod aan andere groenten- en fruitsoorten uit Duitse teelt beperkt is, is dat iets bijzonders."

Voor verdere informatie:
Bundesvereinigung der Erzeugerorganisationen
Obst und Gemüse e.V.
Pariser Platz 3
10117 Berlijn

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018