Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hans Janssen neemt afscheid van LBP na 50 jaar in de transport en logistiek

Tholen - Afgelopen vrijdag maakte Hans Janssen zijn afscheid aan zijn collega's van LBP bekend. "Ruim 50 jaar ben ik werkzaam geweest in transport en logistiek.
Na afronding van mijn studies ben ik begonnen bij een heel klein bedrijfje in het internationaal transport van groenten en fruit naar Duitsland en Frankrijk en met een leuk team hebben wij dit bedrijf uitgebouwd tot een grote speler in de markt. De specialisatie was gelegen in het aanbieden van groupagezendingen. Naast Duitsland en Frankrijk werden hier Engeland, Italië, Zwitserland en Spanje aan toegevoegd. Ik ben trots te mogen stellen dat wij met een aantal andere Westlandse bedrijven de grondleggers zijn geweest van het aanbieden van groupage door geheel Europa, zoals dit nu 50 jaar later nog steeds een voorbeeld voor geheel Europa mag zijn. Er is vandaag nog geen land in Europa wat op dit gebied een service kan verlenen als wij in Nederland."

"Na 13 jaar heb ik de overstap gemaakt naar één van de grootste expediteurs in Europa en was daar verantwoordelijk voor het opzetten van nieuwe markten. Begonnen met een wekelijkse groupagedienst naar Parijs, werd hieraan al snel Engeland toegevoegd en werden er kantoren opgezet in Spanje en Portugal en werd Frankrijk met een groot aantal kantoren uitgebreid. Het uiteindelijke resultaat was dat we wekelijks met rond de 250 auto's groupage door Europa trokken", blikte Hans terug. "De company werd verkocht en werd een Public Company en snel werd duidelijk dat als je je leven lang voor een familie-company hebt gewerkt dat het dan moeilijk aarden is om te werken in een public geleide company met alle regels van bovenaf. Dat was reden voor mij om te stoppen."

"Het was een fantastische tijd, waarin ik veel heb geleerd en met deze kennis het besluit heb genomen om in 1994 LBP op te zetten. Met een team van ongeveer 10 mensen zijn we begonnen. Ik ben de wereld ingegaan en leerde tijdens mijn reizen dat er een markt was voor exotisch fruit en er behoefte bij exporteurs bestond hun fruit naar Europa te transporteren met de mogelijkheid een zending fruit naar diverse klanten te kunnen verkopen. Dat was een uitdaging die we hebben aangepakt en LBP heeft gebracht waar we vandaag staan. Er is veel gebeurd, LBP was voorloper in dit traject en heeft veel apen leren klimmen", vertelt Hans.

"We hebben veel geïnvesteerd en doen dit nog steeds in automatisering waarmee we onze klantenkring van alle wenselijke informatie via een website systeem voorzien. Alle informatie, waaronder aankomst, voorraad, douane-afhandeling, kwaliteitscontrole, verpakking, distributie en administratie zijn in dit door LBP ontwikkelde systeem te vinden. Luisteren wat er gebeurd in de markt en wat zijn de behoeften van een klant zijn de sterke kanten van LBP. De afgelopen jaren is er heel veel geïnvesteerd in verpakkingslijnen en bij LBP kunt U altijd het laatste nieuws vinden. Zo staat er een prachtige verpakkingslijn voor bessen welke zojuist is gecompleteerd met een Hot-seal Unit waar de punnet in plaats van een deksel van een mooie folie wordt voorzien en daarop een etiket naar keuze van de klant.
Er is ook een compleet nieuwe lijn geïnstalleerd voor het verpakken van druiven e.d. LBP gaat met z'n tijd mee en zal dat altijd blijven doen", beloofde Janssen.

Na 50 jaar hard werken komt er een tijd een stap terug te moeten gaan doen, de gezondheid begint wat te gaan haperen en het wordt tijd wat van de rust te kunnen gaan genieten. In 2017 is er hard gewerkt de LBP organisatie op sterkte te brengen en ons inziens zijn we daarin geslaagd. Alle afdelingen zijn zeer professioneel bezet en ik geef dan ook het roer aan het eind van 2017 met veel vertrouwen over aan 4 fantastische managers, die gesteund door een geweldig team LBP de toekomst in gaan brengen. Per 01 januari 2018 zal het management van LBP bestaan uit :

  • Francois Havinga als CEO, die voornamelijk op de centjes moet gaan passen.
  • Anton Filippo als CCO , bij velen van U bekend en werkzaam bij LBP sinds 2003 draagt de verantwoordelijkheid voor het gehele commerciële gebeuren.
  • Jasper Karbaat als CIO, werkzaam sinds 2002 bij LBP en mogen wij de credits toeschrijven van de in eigen huis ontwikkelde automatisering systemen.
  • Donnie van den Berg, als COO, als schooljongen op zaterdag bij LBP begonnen en nu uitgegroeid tot operational manager.

Het grootste gedeelte van de aandelen LBP zijn toebedeeld aan de vermelde managers en een deel wordt nog in de familie behouden. Tevens wordt het management ondersteund met als toezichthouders : De heer B.S. Algra, heeft 23 jaar als accountant bij LBP opgetreden en kent dus de klappen van de zweep.
De heer Hans Janssen bij de meesten van U bekend. Met veel vertrouwen zie ik en de familie de toekomst onder leiding van dit management tegemoet. Ik wil u langs deze weg heel hartelijk dank zeggen voor het vertrouwen dat ik van u heb genoten, wens u het allerbeste en veel gezondheid voor de toekomst en vertrouw dat u de prettige en fijne relatie met ons zal continueren. Het gaat u goed", zo besloot Hans zijn speech.

Een reactie naar Hans sturen? Mail dan naar hja@lbp.net / sales@lbp.net

Publicatiedatum: