BelOrta Borgloon opent nieuwe verkoopzaal

Tholen - Vanaf vandaag kunnen inkopers bij BelOrta Borgloon iedere dag vanaf 08:30 hun hart ophalen aan de modernste apparatuur. De gloednieuwe verkoopzaal van de groenten- en fruitveiling is voorzien van touchscreens, gebruiksvriendelijke toetsenborden en zes klokken die de prijzen tonen van andere veilingen in het Belgische circuit. "De klok blijft centraal in de verkoop van fruit", aldus directeur Filip Fontaine. "Dit garandeert de beste prijs voor onze klanten." Gisteren werd de zaal feestelijk geopend.


De nieuwe verkoopzaal met voorin de zes klokken

Als een pitbull
Genodigde telers en inkopers werden toegesproken door Inge Moors, Député van Landbouw van de provincie Limburg, Danny Deneuker, burgemeester van Borgloon en Filip Fontaine. Inge Moors noemde de nieuwe verkoopzaal "zonder twijfel van meerwaarde voor de sector". Burgemeester Deneuker, die veel met BelOrta heeft samengewerkt om de nieuwe plannen te realiseren, vertelde dat beide BelOrta-directeuren soms 'als een pitbull' aan zijn been hingen. "Maar ik denk dat we nu wel kunnen zeggen dat de plannen geslaagd zijn." Directeur Filip Fontaine kon niet anders dan dit beamen en zei de titel pitbull als eretitel te beschouwen.


Burgemeester Danny Deneuker spreekt de zaal toe


BelOrta-directeuren Chris Depooter en Filip Fontaine

De grote opening
De eer om de verkoopzaal te openen was aan Inge Moors. Door twee stekkers met elkaar te verbinden stelde zij de klokken in werking. Samen met Burgemeester Deneuker mocht zij als eerste met het nieuwe systeem bieden. Aansluitend was er voor alle gasten een walking dinner en vonden er gezellige ontmoetingen plaats binnen de sector.

Inge Moors en Filip Fontaine tellen af tot de klokken gaan werken


De Député en de Burgemeester bieden er flink op los: maar liefst €89 voor een mand met groenten en fruit

Vloerverwarming en een koffiebar
In de nieuwe verkoopzaal draait alles om comfort. Bedrijfsleider Kris Jans: "Kopers zitten soms uren achter elkaar in de verkoopzaal. Wij willen ervoor zorgen dat zij zich volledig op hun gemak voelen." Aangepaste verlichting, geluiddempende materialen, vloerverwarming en een goede drankservice moeten de verkoopsessies veraangenamen. 


Inge Moors en Kris Jans

Thuis bestellen
Kris: "Kopers kunnen bij ons simultaan kopen. Dit betekent dat zij tegelijkertijd op producten kunnen bieden die op verschillende Belgische veilingen worden aangeboden. Het maakt daarbij niet uit waar zij zich bevinden. Zelfs thuis op de bank kunnen ze meedoen. Steeds meer mensen doen dit, alhoewel het merendeel nog gewoon langskomt. Zeker inkopers van zachtfruit willen het product zien, ruiken en voelen." Kris benadrukt ook de sociale functie van de verkoopzaal. "Het is een centrale marktplaats waar collega's met elkaar kunnen praten. Zo blijven zij op de hoogte van wat er speelt op de markt."

 
Impressie van de producten van BelOrta

BelOrta groeit door
De nieuwe verkoopzaal maakt onderdeel uit van een groter project. Er is het nodige gemoderniseerd aan de kantoorinrichting en voor dit jaar staat de bouw gepland van een verpakkingsloods van 10.000 m2. Deze komt aan de overkant van de straat. Kris: "Het logistieke systeem klopte niet meer. We zijn hard gegroeid en het gebouw is te krap geworden voor onze activiteiten." Vorig jaar kreeg BelOrta er nog zo'n honderd appel- en perentelers bij.


Voor meer informatie:
BelOrta

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018