Alfred Pedersen & Son

Deense tomatenteler (25 ha) stapt in cannabis

De Deense tomatenkwekerij Alfred Pedersen & Son gaat naast tomaten en paprika's aan de slag met cannabis. Hiervoor is de kwekerij een joint-venture aangegaan met de Canadese cannabisleverancier Aurora. 

Onder de naam Aurora Nordic Cannabis A/S - voor 51 procent in handen van Aurora - richten ze zich op de verkoop van cannabis in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en IJsland. 
Begin dit jaar werd bekend dat APS toestemming heeft gekregen van de Deense geneesmiddelenorganisatie om cannabis te telen. In Denemarken is een vierjarige proef van start gegaan om onder andere kanker en MS-patiënten te voorzien van legale cannabis, op recept. Recreationeel gebruik is niet toegestaan. 

Aurora ziet hiermee een grote kans om voet aan de grond te krijgen in Europa en gaat er meteen flink in: er moet een volledig geautomatiseerde cannabiskwekerij van ruim negen hectare. Jaarlijks moet er 120.000 kg geoogst woorden. De eerste fase, een kleine 2 hectare, moet in het derde kwartaal van 2018 gereed zijn. 

APS is een van de grootste kasgroententelers in Denemarken en levert zowel biologisch als conventionele groenten. Ze telen onder andere tomaten en komkommer en paprika's op ruim 25 hectare. Teler Mads Pedersen ziet de teelt van het nieuwe gewas helemaal zitten. "We zijn trots om met 's werelds belangrijkste speler in de cannabis aan de slag te gaan. Aurora focust op kwaliteit en innovatie en dat past bij onze DNA. We willen ten allen tijde de kwaliteit van onze producten kunnen garanderen en de markt verder ontwikkelen. Dat kan met Aurora." 

Vorig jaar startte de Deense phalaenopsiskwekerij Spectrum ook in een cannabissamenwerking. Zij gaan met Canopy Growth aan de slag.

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018