De vier nieuwe frambozenrassen van 2018

Advanced Berry Breeding brengt deze winter naast de rassen Kweli en Kwanza vier nieuwe frambozenassen op de markt. Ze vormen een aanvulling op het bestaande sortiment. De nieuwe rassen zijn allen herfstframbozen. Wengi geeft een enorme opbrengst aan frambozen met een mooie, lichte kleur. Ze kunnen lang worden bewaard en zijn goed te transporteren. Wengi lijkt vooral geschikt voor teelt in gebieden met een gematigd of mediterraan klimaat.

Shani komt vroeg in productie. Ook in lichtarme omstandigheden blijft dit ras bloemen en frambozen produceren. Het ras is daarmee primair geschikt voor een winterteelt in gebieden met een mediterraan klimaat. Shani produceert mooie frambozen en geeft een hoge opbrengst. 

Rafiki is een ras dat breed toegepast kan worden. Dit ras is meestal vrij van doorntjes, makkelijk te telen en geeft een hoge opbrengst. Bovendien zijn de frambozen vruchten lang houdbaar en goed te transporteren. Dat maakt tot de vriend van iedere teler.

Jambo produceert stevige vruchten met een opvallende, helder gele kleur. Ook dagen na de oogst laten de frambozen deze fraaie gele kleur zien. Het ras is makkelijk te telen en geeft een hoge opbrengst. Jambo is aantrekkelijk voor markten die op zoek zijn naar vruchten met een andere, unieke uitstraling. 

In 2018 is beperkt plantmateriaal van deze rassen beschikbaar.

Voor meer informatie:
Advanced Berry Breeding
Roolvinkpark 10
6716 EG Ede
T: +31 683527768

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018