Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Rolf Weber: "Goede producties en kwaliteit verwacht"

Costa Ricaanse meloenenoogst van start

Tholen - De meloenenoogst bij Pafru S.A. en LogiFru S.A. in Costa Rica is van start gegaan. "De eerste 10 containers met ongeveer 200 ton gele meloenen zijn onderweg via de schepen van Maersk en Hamburg Sud en worden met twee weken in Europa verwacht", vertelt eigenaar Rolf Weber, die tevens directeur is van Global Producers BV uit Venlo.



Komende week wordt de oogst gecomplementeerd met watermeloenen en mini-watermeloenen en de daaropvolgende week met de eerste Galia, Cantaloupe en Piel de Sapo. "We verwachten zo'n 110 tot 120 containers per week met de verschillende variƫteiten", vertelt Rolf. Met de dit jaar overgenomen bedrijven komt het volume op ongeveer 40.000 ton.

Volgens Rolf is het totale meloenenareaal in Costa Rica gelijk aan vorig jaar en worden er door de weersomstandigheden goede producties van een goede kwaliteit verwacht.

Voor meer informatie:
Rolf Weber
Global Producers B.V.
Venrayseweg 136 B
5928 RH Venlo
T (077) 465 81 00
F (077) 387 48 18
Rolf@global-producers.nl