Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Handtekeningen gevraagd voor voedselonderwijs op Horecava

Alliantie Voedselonderwijs is een samenwerking van 30 partijen die vindt dat ieder kind structureel voedselonderwijs moet krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen, stelden ze een petitie op. Met 40.000 handtekeningen moet het onderwerp in de Tweede Kamer aan de orde komen, 17.500 staan er al op. Tijdens de vakbeurs Horecava (8 t/m 11 januari) wil Alliantie Voedselonderwijs samen met levensmiddelengroothandel De Kweker en de vakbeurs zelf de benodigde handtekeningen binnenhalen. Op verschillende punten op de beurs kunnen bezoekers (digitaal) tekenen.

Voedselonderwijs maakt bewuste consumenten
Kennis hebben over voedsel, zoals de productie, verwerking en bereiding, is belangrijk voor het maken van gezonde en duurzame keuzes. Daarmee hebben kinderen meer kans op een gezond voedingspatroon en uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat gezonde kinderen beter presteren op school. Door op structurele wijze kennis te combineren met vaardigheden, zoals koken, samen eten, proeven of groenten verbouwen, wordt de impact van voedselonderwijs vergroot. Op veel basisscholen wordt aandacht besteed aan voeding en gezondheid. Helaas is dit nog niet op iedere school het geval en is het nog geen vast onderdeel van het curriculum.

Voortouw nemen
Voor zowel exposanten als bezoekers van de Horecava is het belangrijk dat de consument van de toekomst, die steeds kritischer wordt, ook goed geïnformeerd is en hierdoor meer openstaat voor wat de foodsector te bieden heeft. "Bij De Kweker vinden wij goed eten erg belangrijk, het is onze passie en dagelijks werk. Onder goed eten verstaan wij lekker, maar ook verantwoord eten. Wij steunen de alliantie Voedselonderwijs, zodat kinderen ook gestimuleerd kunnen worden om bewuste keuzes in lekker en gezond eten te maken," aldus Gert Blaauw, Algemeen Directeur bij De Kweker.
 
Publicatiedatum: