Greg Ganzerla, Image Plastics and Packaging

"Peakfresh verpakking heeft ook veel potentie voor bio-AGF"

De manier waarop verse producten worden verpakt, is een belangrijke overweging voor alle spelers binnen de sector: van teler tot verlader en van winkelier tot consument. Iedereen heeft er belang bij dat producten hun versheid zo lang mogelijk behouden.

Greg Ganzerla is al tientallen jaren werkzaam in de verpakkingssector. Zijn bedrijf, Image Plastics and Packaging, produceert sinds kort gasverpakkingen die speciaal afgestemd zijn op de retailmarkt. Het bedrijf stelt zich ten doel een grotere groep klanten te bedienen met een juiste balans tussen de toegankelijkheid voor zowel grote als familiebedrijven.

"Ik ben al sinds de jaren negentig actief in de verpakkingsbranche," begint Ganzerla. "Ik werk sinds 1999 met gasverpakkingen toen we begonnen met de PEAKFresh producten. Onlangs besloten we om meer uit onze transparante gasverpakkingen te halen voor de retailsector. 

Greg Ganzerla

Hoe het bedrijf begon
De laatste paar jaar is Ganzerla begonnen met de productie van gasverpakkingen met keuze uit diverse maten en kleuren voor de retail. Het idee hierachter is om persoonlijk en flexibel te zijn en de sector tegelijkertijd een breed scala aan oplossingen voor alle soorten verse producten te blijven bieden.

"Het begon allemaal toen ik samen ging werken met een partner in het buitenland die de benodigde laser geperforeerde, flexibele verpakkingen kon leveren, evenals kleurendrukpersen," vervolgt hij. "We wilden alle categorieën bedienen van exotisch fruit tot conventionele groenten. Al snel lukte het ons om kleurrijke verpakkingen tegen concurrerende prijzen te leveren door rechtstreeks met onze klanten zaken te doen in plaats van te werken met tussenpersonen. We maken gebruik van diepdruk cilinders en de kwaliteit van onze folies is uitstekend. Het mooiste is dat we erin geslaagd zijn de prijzen laag te houden waardoor wij voor iedereen toegankelijk zijn of het nu om één individuele teler gaat of om een grote coöperatie."

Korte levertijd
Eén van de grote pluspunten is volgens Ganzerla het feit dat zijn bedrijf haar klanten een maatwerkproduct kan bieden met een zeer korte levertijd.

"We hebben gemerkt dat klanten ons vragen om bedrukte verpakkingen en deze zo snel mogelijk willen ontvangen," vertelt Ganzerla. "Timing is dus belangrijk in deze sector. Ik geef de voorkeur aan zaken doen op een persoonlijke manier en daarom leid ik zelf de klantenprojecten en houd ik contact met mijn overzeese productieteam. Iedere 7 tot 9 dagen komen er containers binnen. Zelfs als het 3 dagen duurt om de drukcilinders te maken, kunnen we nieuwe projecten toch snel opleveren en meezenden met de containervracht of zelfs binnen twee weken na bestelling per luchtvracht verzenden. Dit geldt voor alle projecten, variërend van kookzakken, magnetronverpakkingen, stazakken etc. We hebben de capaciteit om grote volumes te produceren voor grote klanten maar komen ook tegemoet aan de wensen van de kleinere spelers binnen de sector."


Laser geperforeerde gaszakken

Nauwkeurige berekeningen voor verschillende producten en omstandigheden
Laser geperforeerde gasverpakkingen zijn bedoeld om het product in een stabiele atmosferische toestand te houden zodat het zo lang mogelijk vers blijft. Uiteraard zijn er veel verschillen tussen versproducten. Zo vereisen kersen bijvoorbeeld een andere gewijzigde atmosfeer dan pompoenen. Ook heeft men te maken met de verschillen in de omstandigheden in de opslag totdat het product het winkelschap bereikt. Ganzerla legt uit dat zijn bedrijf een speciaal team heeft dat berekent onder welke omstandigheden een product het best bestand is tegen zijn reis van akker naar aanrecht. 

"Wanneer klanten ons vragen een bepaald type verpakking te ontwerpen, dan stellen we veel vragen over de manier waarop het product behandeld wordt tijdens transport. Producten die bijvoorbeeld uit Mexico komen, worden een paar dagen lang over de weg vervoerd. Ook worden ze gecontroleerd aan de grens waarbij de koelketen mogelijk onderbroken wordt. Dit zijn allemaal omstandigheden waar we rekening mee houden als we een verpakking voor een klant ontwikkelen. Image Plastics and Packaging roept hiervoor de hulp in van een ervaren AGF-consultant, die exact uitrekent hoeveel perforaties een verpakking dient te hebben om de versheid van het product optimaal te kunnen garanderen en het schapleven ervan te verlengen."

Verschillende toepassingen
Ganzerla legt uit dat het behoud van de versheid het voornaamste nut van gasverpakkingen is. Ook voorkomen deze verpakkingen dat producten afgekeurd worden en komen zij tegemoet aan de groeiende markt voor meeneem-verpakkingen in de retail.

"Ik zie een enorme groei in de afzet van stazakken omdat het idee en gemak van een tasverpakking groenten of fruit de consument aanspreekt," merkt Ganzerla op. "We hebben ook herbruikbare PEAKFresh Home Use groente- en fruitzakken voor huishoudelijk gebruik op de markt gebracht, die consumenten in staat stellen om meer AGF tegelijk in te kopen zonder iets weg te hoeven gooien omdat deze zak de houdbaarheid en versheid van de producten met wel twee weken verlengt. De zakken zijn een eenvoudige en doeltreffende manier om thuis verspilling te voorkomen. Ze zijn ideaal voor grote gezinnen en consumenten die groot inkopen doen."


Groente- en fruitzakken voor huishoudelijk gebruik

Mogelijkheid om uit te breiden met bioproducten
Ganzerla merkt daarnaast nog op dat de producten ook ideaal zijn bio-AGF omdat ze het product vers houden maar ook aan de biostandaarden voldoen. "We zien veel potentie voor gasverpakkingen voor bio-AGF," vervolgt hij. "Aangezien er geen chemicaliën toegepast worden bij biologische producten, beschermt de verpakking tegen ziekten en plagen terwijl tegelijkertijd de versheid van het product behouden blijft. Alle materialen, inclusief de inkt, zijn goedgekeurd voor gebruik in de biosector."

"Ik kom uit een telersfamilie en ik wilde terugkeren naar mijn wortels en de sector helpen met slimme producten tegen lage prijzen," vertelt Ganzerla tot besluit. "Ik steun zowel de telers als leveranciers wat er uiteindelijk toe leidt dat de consument het product koopt. Het is een geweldig gevoel om iets bij te dragen aan de productieketen en ik weet dat mijn product de klant de meest verse AGF garandeert."
Voor meer informatie: 
Greg Ganzerla
Image Plastics and Packaging
Tel: +1 (877) 537-3748

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018