Nigeria: Ophef om fruit rijpen

Ophef in Nigeria om het rijpen van fruit. Volgens lokale media hebben de gezondheids- en regelgevende instanties zeer weinig aandacht besteed aan het rijpen van fruit met formaline en calciumcarbide, een methode die in verschillende landen wel is verboden maar in Nigeria juist steeds populairder wordt.

Volgens vanguardngr.com zien handelaren op verschillende markten dat sommige tussenpersonen calciumcarbide op fruit sproeien op kwekerijen en in warenhuizen. Het is voor handelaren een norm geworden en daardoor zou 80% van het fruit eigenlijk niet meer geschikt zijn voor consumptie. Het gaat om onder andere bananen en avocado's. 

Gezondheidsdeskundigen waarschuwen zwangere vrouwen om af te zien van het consumeren van dergelijke vruchten of groenten omdat de chemische verontreinigende stoffen hun ongeboren baby's kunnen verwonden. Dr Mustapha Bature van de Kebbi State Primary Health Care Development Agency, zei dat de consumptie van fruit dat werd gerijpt met behulp van calciumcarbide, ernstige gezondheidsproblemen zoals kanker kan veroorzaken.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018