Herbert Sas:

“Schone markt voor het volgende seizoen”

Tholen - Bij Herbert Sas Transport en Fruit hebben ze een mooi jaar achter de rug. "Wij kunnen alles beregenen. Hierdoor hadden wij een mooie oogst met mooie prijzen. Ik verwacht dat de eerste maanden van 2018 niet zo druk zullen zijn en dat het seizoen zeer kort zal zijn."
 
Hij vervolgt: "Het komende seizoen zal moeilijker worden dan vorig jaar. Als er iets gebeurt, zijn er hoge prijzen. Als er niets gebeurt, zijn er lage prijzen. De knopvorming ziet er over het geheel goed uit. Dit belooft een hoge opbrengst. Er kan natuurlijk nog van alles gebeuren. Met de appeloogst van dit seizoen gaan we het volgende seizoen waarschijnlijk niet halen. We hebben wel een schone markt voordat het komende seizoen begint, dat is positief."
 


Transport
Het fruitbedrijf heeft 10 hectare aan appels en peren en daarnaast heeft het transportbedrijf 22 eigen vrachtwagens, en 6 vaste charters die het hele jaar mee rijden met een trailer van Sas."Door de kleinere oogst transporteren we ook minder fruit voor derden. Naast fruit transporteren we ook overige levensmiddelen voor grotere retailers en hebben we een grote diversiteit aan andere werkzaamheden. We hebben daardoor niet te klagen over werk.
 
Uitbreiden
Met het fruitbedrijf is Sas op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden voor het areaal aan hardfruit. Hier wil ik dan peren planten. Welk ras dat gaat worden, daar zijn we nog niet over uit. Verder proberen we de huidige lijn vast te houden en dit iedere keer beter te doen."

Voor meer informatie:
Herbert Sas Transport en Fruit
Lageweg 13e
6621 BR Dreumel
+31 487 573740

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018