Spar bezorgt je broodje straks thuis

Spar gaat vanaf dit jaar broodjes bezorgen. De service is onderdeel van de City-formule. Dit vertelt directeur Sjaak Kranendonk in een interview in het Financieele Dagblad. Volgens hem willen consumenten niet meer dan 350 meter lopen naar een gemakswinkel en dus zijn er genoeg mogelijkheden om de bezorgservice tot een succes te maken. 

Sjaak vertelt dat thuisbezorging een belangrijke service is voor Spar. Zelfs voordat consumenten hun producten online konden bestellen, had 95% van de Spar-winkels al een bezorgservice. Consumenten konden hun bestelling plaatsen via de fax, de telefoon of met een vast boodschappenlijstje. Volgens Sjaak past dit bij een buurtwinkel en genieten winkeliers het vertrouwen van hun klanten. Sommigen hebben wel veertig sleutels aan hun bos, allemaal van klanten.

Spar is financieel gezond en de omzet stijgt. De afgelopen jaren heeft Spar flink wat winkels afgestoten die niet meer winstgevend waren. In 2008 waren er nog 350 Spar-winkels in Nederland. Nu zijn dat er nog ruim 200. 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018