en voert wereldwijde herfinanciering door

Agro Merchants Group acquireert Grocontinental

AGRO Merchants Group, marktleider in opslag en logistiek van gekoelde en bevroren voedingsproducten, heeft vandaag de acquisitie van het in Engeland gevestigde Grocontinental Limited bekend gemaakt. Met deze overname versterkt AGRO haar positie als marktleider in koel/vries logistiek in Groot-Brittannië en Ierland. Ook na deze overname zal Grocontinental, een derde generatie familiebedrijf, door David Grocott en Linda Grocott als Joint Managing Directors geleid worden.

Het in 1941 opgerichte Grocontinental is vandaag de dag marktleider in koel/vries opslag en logistiek binnen de voedings-industrie en beschikt met name over specifieke expertise in de zuivel- en vleessector. Grocontinental is gevestigd in Whitchurch, Shropshire. Vanuit deze locatie, een 14 hectare groot koel/vries logistiekcomplex met een capaciteit van 197.000 palletplaatsen, met een temeratuurrange van tussen de -28°c en +12°c en een eigen transportnetwerk biedt de onderneming een breed scala aan gespecialiseerde logistieke diensten, waaronder het in opdracht van haar klanten snijden van kaas, blastfreezen, sorteren van ingrediënten, uit- en ompakken van producten en het verpakken van goederen bestemd voor de export. Daarnaast beschikt Grocontinental over een zeer effectief en geavanceerd Quality Management Systeem en procescontrole en beschikt de onderneming over meerdere certificeringen en exportvergunningen, waaronder Customs Approved Storage, BRC en SEDEX.

"Deze transactie is het resultaat van een proces dat voor mij meer dan drie jaar geleden begon," zegt Carlos Rodriguez, CEO van AGRO Merchants Group. "Toen we AGRO in 2013 oprichtten, werd het voor mij al gauw duidelijk dat Grocontinental de ideale partner in Engeland was om zich bij ons netwerk te voegen, en dit niet alleen vanwege haar positie als marktleider, en de hoogwaardige activa en diepgaande productgerelateerde expertise. Wat mij zeer aansprak waren de waarden en normen van de familie Grocott, hun betrokkenheid bij de plaatselijke gemeenschap en hun langdurige relaties met klanten en werknemers. Wij zijn enorm verheugd dat we Linda, David en het hele Grocontinental team mogen verwelkomen bij de AGRO Merchants Group."

Grocontinental is de derde grote investering van AGRO in Groot-Brittannië en Ierland, in navolging van de overname van Castlecool in 2014 en de acquisitie van Sawyers Group in 2015. De combinatie van grote opslagcapaciteit in Ierland, Noord-Ierland en Engeland, specialistische product gerelateerde vakkennis en een eigen transportnetwerk, maakt dat AGRO Merchants Group als marktleider haar klanten een unieke full service dienstverlening kan bieden.

Linda Grocott en David Grocott lichten toe: "Toetreding tot de AGRO Merchants Group is geweldig nieuws voor Grocontinental. We zijn erg trots op de vooruitgang en successen die we de afgelopen jaren hebben geboekt. Nu hebben we een uitstekende mogelijkheid om het bedrijf richting een nieuw en veelbelovend tijdperk te leiden."

"De beslissing om Grocontinental onderdeel te laten worden van een grotere partij was geen gemakkelijke. We zijn erg onder de indruk van AGRO's ambities, en krachtige organisatie en expertise; en van haar respect voor ons 76 jaar oude familiebedrijf. Wij kijken er naar uit onderdeel te zijn van het toekomstige succes van de Groep en onze activiteiten bij Grocontinental verder uit te breiden."
Gelijktijdig met deze acquisitie heeft AGRO een wereldwijde herfinanciering van haar senior kredietfaciliteiten doorgevoerd. Hiermee zijn kapitaalkosten aanzienlijk gereduceerd en is voorzien in een nieuwe doorlopende kredietlijn. Daarnaast heeft AGRO een substantiële kapitaalinvestering uit fondsen gelieerd met Oaktree Capital Management ontvangen.

"De voltooiing van deze herfinanciering maakt niet alleen een voor AGRO transformerende acquisitie mogelijk, maar versterkt tevens onze investeringsmogelijkheden en zorgt voor financiering op langere termijn tegen betere tarieven." zegt Arjan Kaaks, Chief Financial Officer. "We zijn nu nog beter in staat om onze ambitieuze plannen ten uitvoer te brengen."


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018