Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Inspectieruimte van SAG/USDA-APHIS/ASOEX
Chili: Inspectie van vers fruit naar VS
Afgelopen dinsdag begon in Chili de tweede seizoensinspectie van vers fruit met als bestemming de Verenigde Staten. Er wordt door voedsel- en warenautoriteiten uit beide landen gecontroleerd of de Chileense groenten en fruit aan de fytosanitaire eisen van de Verenigde Staten voldoen.
Jaime Peña Cabezón, regionaal directeur van SAG in de regio Bío Bío: ''Sinds 35 jaar kent Chili deze inspectie, waardoor we groenten en fruit naar de Verenigde Staten kunnen exporteren. Het is onderdeel van een overeenkomst tussen de Chileense Dienst voor Landbouw en Veeteelt (SAG), de USDA-APHIS (Animal and Plant Health Inspection Service) en de Chileense exportvereniging (ASOEX).''
Tijdens het seizoen 2017-2018 zijn er tot nu toe 2.677.054 dozen vers fruit gecontroleerd. Onder de meest geïnspecteerde groenten- en fruitsoorten zijn blauwe bessen (1.280.420 dozen), appelen (1.224.893 dozen) en Aziatische peren (133.320 dozen). Deze komen uit 25 exportcentra in verschillende regio's van Chili.
Fernando Pacha López, algemeen directeur van de inspectieruimtes van ASOEX: ''Dit seizoen hebben we ervoor gekozen om de inspectieruimte in Cabrero eerder te openen. Daarmee willen we de geïnspecteerde hoeveelheid van het vorig seizoen overtreffen.''