Vanaf 1 januari 2018

Belgische kilometerheffing op BE-trekkers en-combinaties

De Belgische kilometerheffing wordt met ingang van 1 januari ook van toepassing op BE-trekkers en-combinaties. Dit betekent dat in deze voertuigen ook een tolkastje aanwezig moet zijn, meldt Evofenedex.

Goederenvervoer
Opleggertrekkende voertuigen zijn voertuigen die bestemd zijn voor goederenvervoer. Ze hebben alleen een cabine en een koppelschotel bestemd om een oplegger op te koppelen, waardoor de maximaal toegelaten massa (MTM) van de combinatie beduidend hoger wordt dan 3,5 ton. 

Euronorm
De hoogte van de heffing is onder meer afhankelijk van de Euronorm van het voertuig. Aangezien op de meeste kentekenbewijzen van deze BE-trekkers geen Euronorm is vermeld, kan deze Euronorm worden bepaald met behulp van de door Satellic.be gepubliceerde onderstaande lijst. Het tolkastje (OBU) kan hierop worden aangepast. Zo wordt voorkomen dat het voertuig niet in een te hoge tarief klasse wordt ingedeeld.


Tarieven
BE-combinaties vallen in de tariefcategorie 3,5 ton tot 12 ton MTM. Onderstaande tarieven zijn exclusief btw, per gereden kilometerBron: Evofenedex

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018