Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vanaf 1 januari 2018

Belgische kilometerheffing op BE-trekkers en-combinaties

De Belgische kilometerheffing wordt met ingang van 1 januari ook van toepassing op BE-trekkers en-combinaties. Dit betekent dat in deze voertuigen ook een tolkastje aanwezig moet zijn, meldt Evofenedex.

Goederenvervoer
Opleggertrekkende voertuigen zijn voertuigen die bestemd zijn voor goederenvervoer. Ze hebben alleen een cabine en een koppelschotel bestemd om een oplegger op te koppelen, waardoor de maximaal toegelaten massa (MTM) van de combinatie beduidend hoger wordt dan 3,5 ton. 

Euronorm
De hoogte van de heffing is onder meer afhankelijk van de Euronorm van het voertuig. Aangezien op de meeste kentekenbewijzen van deze BE-trekkers geen Euronorm is vermeld, kan deze Euronorm worden bepaald met behulp van de door Satellic.be gepubliceerde onderstaande lijst. Het tolkastje (OBU) kan hierop worden aangepast. Zo wordt voorkomen dat het voertuig niet in een te hoge tarief klasse wordt ingedeeld.


Tarieven
BE-combinaties vallen in de tariefcategorie 3,5 ton tot 12 ton MTM. Onderstaande tarieven zijn exclusief btw, per gereden kilometer



Bron: Evofenedex
Publicatiedatum: