Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grimme en Tomra bundelen krachten voor betere sorteeroplossingen

GRIMME en TOMRA gaan samenwerken op het gebied van sorteeroplossingen. Het samenwerkingsverband zal resulteren in de integratie van de TOMRA FPS (Field Patato Sorter) in de RH Combi om zo een GRIMME PowerCombi oplossing te realiseren. 

Door deze nieuwe samenwerking zal GRIMME de TOMRA FPS leveren zodat klanten één, geïntegreerde sorteeroplossing aan kunnen schaffen, inclusief de service na aankoop. 


Geïntegreerde configuratie van GRIMME en TOMRA sorteertechnologie 

Voor de onlangs verschenen PowerCombi maakt GRIMME gebruik van een combinatie van mechanische separatiemechanismen en elektronische sortering waardoor niet alleen de nauwkeurigheid van de separatie tot wel 98% toeneemt maar ook de capaciteit naar 100 ton per uur wordt verhoogd. Dit betekent een verbetering van 25% ten opzichte van eerdere systemen.

Dit houdt ook in dat er minder personeel nodig is om afvalproducten te controleren zodat er ook fors op de arbeidskosten kan worden bespaard. 



Van links naar rechts: Maurice Moynihan (Directeur Strategic Marketing & Business Development bij TOMRA Sorting Food, Richard Weiss (Algemeen Directeur Purchasing & Production bij GRIMME), Sebastian Talg (Algemeen Directeur Sales bij GRIMME) & Thomas Molnar (Global Sales and Marketing Directeur bij TOMRA Sorting Food).

Door gebruik te maken van TOMRA's multispectrale infrarood detectie, kan de FPS de productstroom in vrije val scannen en het verschil tussen goede aardappelen, stenen, hout en andere vreemde materialen detecteren die vervolgens door middel van een hogesnelheidsuitwerpsysteem worden verwijderd. De aardappelen vervolgen hierna onbeschadigd hun route richting de transportband.

Het samenwerkingscontract werd tijdens de laatste editie van Agritechnica in Hannover getekend na twee jaren van succesvolle veldtesten in Frankrijk en Duitsland. 

Voor meer informatie:
Marijke Bellemans
TOMRA
Tel: +32 (0)16 74 28 17
Mob: +32 (0)476 74 19 18
Publicatiedatum: